Hoog percentage mislukte e-mailadressen

Indien je een waarschuwing hebt gekregen van Dredd, spamdetectiesysteem, over een te hoog percentage mislukte e-mailadressen (bounces) betekent dit dat er te veel e-mailadressen geen mailing hebben ontvangen vanwege een foutmelding van de ontvangende mail server. Een gezond bounce percentage is minder dan 2%. Dit is ongeveer 1 bounce op de 50 ontvangers. Daarboven wordt gezien als hoog.

Wat is een bounce?

Een bounce wordt veroorzaakt door een foutmelding van de ontvangende mail server. De ontvanger heeft vaak je mail niet ontvangen. Dit kan verschillende oorzaken hebben; veelal betekent dit dat het ontvangende e-mailadres niet (meer) bestaat. Maar de foutmelding kan ook zijn veroorzaakt door het tijdelijk offlline zijn van de mail server of door een blokkade (blacklisting). 

Hoe kan ik bounces verminderen?

Het kan een keer gebeuren dat het percentage mislukte e-mailadressen te hoog is. Vooral wanneer er bijvoorbeeld een storing is bij een grote e-mail provider zoals Hotmail of Gmail. Het kan ook zijn dat je een tijdje geen mailingen hebt verzonden. In dat geval staan er misschien iets meer e-mailadressen op je lijst die niet meer bestaan. Heb je stelselmatig een te hoog bounce ratio? Dat betekent dat er meer aan de hand is en je kritisch naar je lijst hygiëne en verzendreputatie moet kijken. Hieronder volgen een aantal tips waar je naar kunt kijken om het bounce percentage te verlagen:

  1. Schoon regelmatig je lijsten op door inactieve contacten te verwijderen. Dit doe je als volgt: Inactieve contacten opschonen.
  2. Zorg voor kwalitatieve contacten op je lijst. Je reputatie als verzender hangt af van de kwaliteit van je lijst, niet de hoeveelheid. Gebruik double-opt-in en captcha's om spambots en minder enthousiaste inschrijvers te weren. Verzend niet naar aangekochte lijsten en zorg dat mensen weten waarvoor zij zich inschrijven.
  3. Verander je mail frequentie, bekijk of je niet te veel of te weinig e-mails verzendt. Er is geen gouden regel, maar te veel e-mailberichten vinden veel e-mail service providers vaak niet leuk maar te weinig ook niet.
  4. Kijk kritisch naar de inhoud van je mailing. Gebruik je misschien te veel hoofdletters of andere trigger woorden die spam filters activeren.
  5. Gebruik geen gratis e-mailadres (Gmail, Hotmail, Yahoo) om je mailingen te verzenden
  6. Verifieer je afzender domein door je domein te authenticeren

Wat doet Enormail om bounces te voorkomen?

Enormail registreert van alle e-mailberichten die je verzendt of deze goed aankomen. Wanneer wij een foutmelding terugkrijgen beoordelen wij die en plaatsen we het e-mailadres naar gelang op de niet mailen lijst om te voorkomen dat daar in de toekomst e-mailberichten naar toe worden gezonden. Mislukt een e-mailadres te vaak dan schrijven wij het contact uit op je lijst. Op deze wijze bewaken wij je verzendreputatie. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat verzendingen mislukken, daarom is het van belang dat je een gezonde lijst hygiëne voert. Alleen samen kunnen wij je verzendreputatie hoog houden!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?