Inactieve contacten opschonen en uitschrijven

Inactieve contacten zijn contacten op je mailinglijst die langer dan 6 maanden staan ingeschreven en geen enkele e-mail of autoresponderbericht hebben geopend. Wij adviseren om deze contacten uit te schrijven op je lijst. 

Naast dat het kosten bespaart omdat je minder ingeschreven contacten hebt, zorgt het er ook voor dat je openratio's omhoog gaan en je verzendreputatie verbetert waardoor je e-mailberichten beter worden afgeleverd. Deze inactieve contacten zijn geen contacten en geen leads meer. Hoe meer mails je stuurt aan e-mailadressen die je mails niet openen, hoe meer een e-mail provider zoals Ziggo je mails in de spambox zal plaatsen.

1. Klik op Contacten in het hoofdmenu en klik op de lijst waarvan je de inactieve contacten wilt opschonen. Klik vervolgens op Instellingen in het linker menu en klik op het tabje Inactieve contacten.

2. Klik vervolgens op de knop Nu opschonen. Een nieuw venster wordt geopend waarin je het opschonen kan bevestigen. Klik op de rode knop Opschonen om de inactieve contacten op je lijst uit te schrijven.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?