Hoe werkt de niet mailen lijst?

De niet mailen lijst is een speciale lijst waarop contacten staan die niet gemaild mogen worden. Het verzenden van mailingen naar deze e-mailadressen kunnen een negatieve impact hebben op je verzendreputatie. 

Wanneer een contact op de niet mailen lijst staat dan zal deze niet meer in staat zijn om:

 1. Een e-mail van jou te ontvangen die verzonden wordt via Enormail
 2. Geïmporteerd te worden in een van je lijsten
 3. Toegevoegd te worden via Enormail
 4. Zich in te schrijven op je lijsten via een formulier (behalve als ze een mislukt status hebben)
 5. Toegevoegd te worden via de API

Hoe beschermt de niet mailen lijst mijn verzendreputatie?

Wanneer je mailingen verzendt, houden e-mailontvangers zoals Hotmail, Gmail en andere partijen bij hoeveel contacten mailingen openen, uitschrijven, mislukken en je mailingen als spam markeren. Hoe meer mailingen geopend worden en hoe minder spamklachten en mislukte afleveringen je hebt, hoe beter je mailingen worden afgeleverd. Dit heet je verzendreputatie. 

Wanneer contacten je mailingen als spam rapporteren of mislukken moet je deze contacten van je lijst halen. Doe je dit niet en blijf je mailen naar deze contacten, dan zal je verzendreputatie snel verslechteren. Hoe vaker dit gebeurt, hoe slechter je mailingen worden afgeleverd.

Gelukkig haalt Enormail contacten automatisch van je lijst wanneer deze mislukken of je mailingen als spam worden aangemerkt. Toch kan het zijn dat je per ongeluk deze contacten opnieuw mailt. Dit komt omdat contacten op meerdere lijsten kunnen staan. Importeer je bijvoorbeeld een contact in een nieuwe lijst die op een andere lijst is mislukt dan kan deze opnieuw gemaild worden. Door de niet mailen lijst kan dit worden voorkomen en zorgt Enormail ervoor dat je niet per ongeluk contacten opnieuw mailt.

Waarom plaatst Enormail contacten op de niet mailen lijst?

Enormail plaatst contacten automatisch op je niet mailen lijst wanneer deze:

 1. Je mailing als spam hebben gerapporteerd
 2. Een mislukt status hebben gekregen na het verzenden van een mailing (hard bounce)

Kan ik zelf contacten toevoegen aan de niet mailen lijst?

Je kunt zelf contacten toevoegen aan de niet mailen lijst. Deze contacten kunnen zich dan niet meer inschrijven op je lijsten en mailingen ontvangen. Je kunt deze contacten er ook later weer van af halen. Je plaatst een contact als volgt op de niet mailen lijst:

 1. Ga naar Contacten
 2. Klik op Niet mailen lijst
 3. Klik op Contact toevoegen
 4. Vul het e-mailadres in van het contact dat niet meer gemaild mag worden en klik op Opslaan

Het contact is nu toegevoegd aan de niet mailen lijst en zal vanaf dit moment geen enkele mail meer van je ontvangen en zich kunnen inschrijven op je lijsten.

Hoe kan ik contacten van de niet mailen lijst afhalen?

Normaal gesproken hoef je contacten niet van de niet mailen lijst af te halen. Enormail zorgt in de meeste gevallen ervoor dat contacten weer worden geactiveerd als deze zich inschrijven op je lijst (bijvoorbeeld wanneer ze een mislukt status hebben) of wanneer je ze zelf activeert. Toch kan het voorkomen dat je zelf een contact van de niet mailen lijst wilt afhalen. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar Contacten
 2. Klik op Niet mailen lijst
 3. Zoek op het e-mailadres van het contact dat je van de niet mailen lijst wilt afhalen
 4. Vink het vinkje aan voor het e-mailadres
 5. Klik op Acties
 6. Klik op Verwijderen

Het contact is nu van de niet mailen lijst afgehaald. Je kunt het contact nu weer activeren op je lijst.

NB: Contacten die op de niet mailen lijst zijn geraakt omdat ze je mailingen als spam hebben aangemerkt kan je niet van de niet mailen lijst afhalen. Wil je dat een contact weer geactiveerd wordt dan kan je een mail sturen naar de klantenservice via info@enormail.eu.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?