Hoog percentage spamklachten

Indien je een waarschuwing hebt gekregen van D.R.E.D.D over een te hoog percentage spamklachten betekent dit dat mensen je mailing als spam hebben gerapporteerd. De kans dat je mailingen in de spambox belanden wordt hierdoor een stuk groter. Een gezond spamklacht percentage is minder dan 0.1%. Dit is ongeveer 1 spamklacht op de 1000 ontvangers. Daarboven wordt gezien als hoog.

Wat zijn spamklachten?

Spamklachten zijn mensen die je mailing hebben ontvangen maar daarna op de "spam rapporteren" knop hebben geklikt om aan te geven dat je mailing niet als gewenst wordt gezien. Enormail krijgt een terugkoppeling van veel e-mail service providers zoals Ziggo, Hotmail, Yahoo en anderen zodra iemand op deze knop drukt. Hierdoor weten wij wie je mailing als spam rapporteren en hoeveel dit er zijn.

Spamklachten komen helaas voor. Soms drukken mensen per ongeluk op deze knop of willen ze zich gewoon uitschrijven voor je mailinglijst. Daarom wordt een percentage van minder dan 0.1% gezien als toelaatbaar. Zit je daarboven dan betekent het dat je moet zorgen dat je je spamklachten vermindert.

Wat kan ik doen om spamklachten te voorkomen?

Het belangrijkste is dat je kritisch kijkt naar je mailingen en of deze echt geschreven zijn voor je ontvanger. Gebruik je de juiste tone of voice? Stuur je misschien te weinig of te veel mailingen? Probeer je te veel te verkopen? Krijgen mensen wel de mailingen waarvoor zij zich hebben ingeschreven? Schrijf mailingen die je zelf ook zou willen ontvangen. 

Hieronder volgen een aantal tips die je kunt toepassen in Enormail:

  1. Zorg voor kwalitatieve contacten op je lijst. Je reputatie als verzender hangt af van de kwaliteit van je lijst, niet de hoeveelheid. 
  2. Gebruik double-opt-in om spambots en minder enthousiaste inschrijvers te weren. 
  3. Verzend niet naar aangekochte lijsten.
  4. Zorg dat mensen weten waarvoor zij zich inschrijven.
  5. Schoon regelmatig je lijsten op door inactieve contacten te verwijderen. Dit doe je als volgt: Inactieve contacten opschonen.
  6. Zorg voor een duidelijk, herkenbare uitschrijflink. Uitschrijvingen zijn belangrijk, als mensen zich niet kunnen uitschrijven zullen ze je mailingen als spam rapporteren.

Wat doet Enormail om spamklachten te voorkomen?

Helaas kunnen wij niet voorkomen dan mensen je mailingen als spam zien. Jouw reputatie als verzender is daarin leidend. Wel zorgen wij dat mensen die je mailing als spam rapporteren op de niet mailen lijst worden geplaatst. Hierdoor kunnen zij geen mailingen meer ontvangen. Daarnaast monitoren wij je account en nemen contact met je op als wij afwijkingen zien. Samen met jou kunnen wij zorgen voor een gezonde verzendreputatie!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?