Waarom komen e-mailadressen op mislukt te staan?

In de regel zijn de e-mailadressen die bij mislukt staan niet valide of niet meer geldig. Dit betekent dat de server bij het ontvangen van een mailing een foutcode heeft teruggegeven of er is te vaak een poging geweest dat een mail niet afgeleverd kan worden. 

Er zijn verschillende redenen waarom een e-mailadres mislukt, een aantal daarvan zijn:

  • Het e-mailadres bestaat niet meer 
  • De mailbox is vol 
  • Spamfilters hebben de mail tegengehouden 
  • Een technisch probleem

Een soft of hard bounce

In elke mailing die je verzendt zijn meestal altijd een aantal adressen die mislukken. Enormail maakt onderscheid tussen een tijdelijke (soft bounce) mislukte afleverpoging en een permanente (hard bounce). In het geval van een tijdelijke zal Enormail het e-mailadres op de lijst laten staan en worden toekomstige mailingen wel verzonden. In het geval van een permanente wordt het e-mailadres op het mislukt tabblad gezet en kunnen geen mailingen meer worden verzonden naar dit e-mailadres.


Enormail handelt dus voor jou op de juiste manier de mislukte e-mailadressen af zonder dat je je zorgen hoeft te maken over spamfilters. Ook zorgt dit voor een gezonde mailinglijst en voor betere afleverpercentages.


Voor meer informatie over soft- en hard bounces kan je hier even kijken: Wat is het verschil tussen een hard en soft bounce?


Contacten heractiveren

Als het adres nog wel bestaat of je weet dat het e-mailadres klopt kan je het adres opnieuw inschrijven, zie op de volgende handleiding hoe je dat kan doen:

Hoe kan ik uitgeschreven contacten weer activeren?

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?