Hoog percentage uitschrijvingen

Indien je een waarschuwing hebt gekregen van D.R.E.D.D over een te hoog percentage uitschrijvingen betekent dit dat er te veel ontvangers zijn die je mailingen niet langer wensen te ontvangen. Een gezond uitschrijfpercentage is minder dan 0.5%. Dit is ongeveer 1 uitschrijving op de 200 ontvangers. Daarboven wordt gezien als hoog.

Hoe kan ik uitschrijvingen verminderen?

Als er veel uitschrijvers zijn op je mailingen betekent dit dat je mailing niet (langer) voldoet aan de verwachtingen van de ontvanger. Hieronder volgen een aantal tips om je uitschrijfpercentage zo laag mogelijk te houden.

  1. Kijk bij de uitschrijvingen op je mailing wat de reden is van de uitschrijving, dit is een goed startpunt om te beginnen.
  2. Maak gebruik van double opt-in. Stel een bevestigingsmail in om te zorgen dat contacten moeten bevestigen.
  3. Kijk kritisch naar de inhoud van je mailing. Is deze misschien te lang of te kort? Komt de inhoud overeen met de reden waarom contacten zich inschrijven op je lijst? gebruik je de juiste tone of voice?
  4. Kijk naar de mailfrequentrie, stuur je misschien te weinig of te vaak mailingen?
  5. Segmenteer je mailinglijsten. Heb je contacten die door een gratis weggever op je lijst zijn geplaatst? Veel contacten schrijven zich uit nadat de buit binnen is. Plaats deze contacten op een andere lijst en mail deze minder vaak of stuur een extra mail met een opt-in link naar deze lijst naar je hoofd mailing lijst.

Hopelijk kom je verder me bovenstaande tips, heb je nog vragen? Neem gerust met ons contact op.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?