Domein authenticatie

Wat is domein authenticatie?

Domein authenticatie is een techniek die helpt om te verifiëren of een verzonden mail ook daadwerkelijk werd verzonden door de afzender. Het authenticeren van de Enormail servers om e-mail te verzenden uit jouw naam helpt om je mail uit de spambox te houden.

Standaard authenticatie instellingen

Enormail ondertekent al je verzonden e-mailberichten zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. De meest gangbare authenticatie technieken zoals DomainKeys, DKIM, SenderID en SPF records worden daarmee automatisch voor je ingesteld.

Met bovenstaande methode kan je zonder problemen elk gewenst afzenderadres gebruiken. Echter zullen sommige e-mail programma's, zoals Gmail en Outlook, extra informatie tonen dat je verzonden mailing afkomstig is van de Enormail servers. In dit geval zal je afzenderveld er als volg uit te komen zien:

• In Gmail: “info@jouwbedrijf.nl via emsrv.eu”
  • In Outlook: “Jouw afzendernaam <info=jouwbedrijf.nl@emsrv.eu> verzonden namens Jouw afzendernaam <info@jouwbedrijfsnaam.nl>”

Aangepaste authenticatie instellingen

Indien je geen extra informatie getoond wilt hebben omtrent het verzenden van de e-mail via de Enormail servers, zal je de domein authenticatie zelf in moeten stellen in je Enormail account. Om deze functionaliteit te gebruiken zal je toegang moeten hebben tot de DNS instellingen van je Domein.

Om een domein te authenticeren ga je naar "Mijn account" en kies je voor "Domein authenticatie".

Vervolgens voeg je het domein toe waarvan je de authenticatie zelf wilt beheren.

In de laatste stap dien je 2 records aan je DNS toe te voegen. Dit doe je in het online klantenpaneel van je hosting partij. Als je niet weet hoe dit moet kan je het beste even je hosting partij vragen hoe je de 2 DNS records toe kan voegen of op de support kijken van de website van je hosting partij.

Na het toevoegen van de DNS records klik je op "Domein verifiëren". Je domein is nu geauthenticeerd met de Enormail servers.