Domein authenticatie

Wat is domein authenticatie?

Domein authenticatie is een techniek die helpt om te verifiëren of een verzonden mail ook daadwerkelijk werd verzonden door de afzender. Het authentiseren van de Enormail servers om e-mail te verzenden uit jouw naam helpt om je mail uit de spambox te houden of problemen met verzenden op te lossen.

Standaard authenticatie instellingen

Enormail ondertekent al je verzonden e-mailberichten zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. De meest gangbare authenticatie technieken zoals DomainKeys, DKIM, SenderID en SPF records worden daarmee automatisch voor je ingesteld.

Met bovenstaande methode kan je over het algemeen zonder problemen elk gewenst afzenderadres gebruiken. Echter zullen sommige e-mail programma's, zoals Gmail en Outlook, extra informatie tonen dat je verzonden mailing afkomstig is van de Enormail servers. In dit geval zal je afzenderveld er als volg uit te komen zien:

  • In Gmail: “info@jouwbedrijf.nl via emsrv.eu”
  • In Outlook: “Jouw afzendernaam <info=jouwbedrijf.nl@emsrv.eu> verzonden namens Jouw afzendernaam <info@jouwbedrijfsnaam.nl>”

DMARC foutmeldingen

Het kan voorkomen dat je mail toch wordt tegengehouden door spamfilters wanneer je verzendt met Enormail. Je domein heeft dan regels ingesteld die aangeven dat er geen mail van servers mag worden verzonden die niet expliciet toestemming hebben gegeven. Je kunt deze foutmeldingen herkennen als je veel mislukte e-mails terugkrijgt met deze melding:

Your message was rejected due to [*JOUWDOMEIN.NL*] DMARC policy

Dit kan je oplossen door je domein te laten authenticeren.

Aangepaste authenticatie instellingen

Indien je geen extra informatie getoond wilt hebben omtrent het verzenden van de e-mail via de Enormail servers, zal je de domein authenticatie zelf in moeten stellen in je Enormail account. Om deze functionaliteit te gebruiken zal je toegang moeten hebben tot de DNS instellingen van je Domein.

1) Om een domein te authentiseren ga je naar Account en kies je in de linker zijnavigatie voor Domeinen en je klikt op de blauwe knop Domein toevoegen.

2) Vervolgens voeg je het domein toe waarvan je de authenticatie zelf wilt beheren.

3) In de laatste stap dien je 2 records aan je DNS toe te voegen in het online klantenpaneel van je hosting partij. Kopieer de DNS records en plak deze in het klantpaneel van je hostingpartij. Als je niet weet hoe dit moet kan je het beste even je hosting partij vragen hoe je de 2 DNS records toe kan voegen, op de support kijken van de website van je hosting partij of je webbouwer vragen.

Na het toevoegen van de DNS records klik je op  Check DNS records. Je domein is nu geauthentiseerd met de Enormail servers.


Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?