Hoe maak ik een mailing op met de tekst editor?

Met de tekst editor kan je mailingen net zo opmaken als dat je een mail zou verzenden in je mailprogramma. De uitstraling is daarom veel persoonlijker.

Het opmaken van de mailing is vergelijkbaar met het werken in een regulier mailprogramma. Aan de rechterzijde van het scherm vind je de opties waarmee je de vormgeving van de mailing kan bepalen. In de linkerzijde kan je de mail opmaken en tekst stijlen toepassen. Daarnaast kan je diverse tags gebruiken om je mail te personaliseren.

Globale layout opties

De rechterwerkbalk bevat diverse globale opties voor je mail.

• Layout

Er zijn 2 modi waarin de mail kan worden opgemaakt, de standaard opmaak en de vrije opmaak. Bij de standaard opmaak voegen wij speciale opmaakregels toe die de mail zo veel mogelijk op alle verschillende mailprogramma's hetzelfde tonen. Bij de vrije opmaak worden deze opties uitgeschakeld en bepaalt het mailprogramma van de ontvanger de opmaak van de mail.

• Maximale breedteDe maximale breedte bepaalt hoe breed de mailing mag worden op het beeldscherm van de ontvanger. Standaard worden mailtjes over de gehele schermbreedte weergegeven. Met deze optie kan je deze breedte wat beperken waardoor de mail prettiger leest of de volledige breedte
  • TekstMet de tekstopties kan je de globale tekst vormgeving bepalen. Je kunt hier een lettertype, de grootte en regelhoogte instellen.
  • LinkjesHiermee kan je de kleur van de linkjes in de mail bepalen.
  • Layout resetten naar beginwaardesIndien je wijzigingen hebt gemaakt in de mail en weer terug wilt naar de basis instellingen kan je hiermee de oorspronkelijke layout instellingen terugzetten.