Hoe maak ik een mailing op met de drag en drop editor?

Met de drag en drop editor maak je in een handomdraai zeer professionele nieuwsbrieven zonder enige kennis van html en e-mail technieken volgens de laatste standaarden. Gemakkelijk voeg je afbeeldingen, teksten, kolommen en diverse layout elementen toe in je nieuwsbrief.

We raden je aan om wat te spelen met de editor tijdens het lezen van deze handleiding. Hierdoor krijg je een goed begrip van de editor en de verschillende functies.

Hoe maak je een mailing op met de drag en drop editor?

Aan de rechterkant vind je alle opties van de editor. Hier vind je ook de opties om de mailing op te slaan en een testmail te verzenden. Onder het tabblad Inhoud vind je alle layout onderdelen die je in je mailing kan slepen.

Inhoud aan de mailing toevoegen

Sleep met je muis een inhoudselement vanaf de rechter werkbalk naar je mailing en laat deze los op de plek waar je het element wilt plaatsen. Een blauwe indicator geeft aan waar het element geplaatst wordt. In ons voorbeeld slepen we een titel boven de afbeelding in de mailing.

Inhoudselement aanpassen

We hebben nu een nieuwe titel bovenaan de mailing geplaatst. Je kunt elk inhoudselement aanpassen door erop te klikken. Deze kan je dan vervolgens rechtstreeks wijzigen in de mailing. Klik op de titel om deze aan te passen. De tekstbewerkingsopties verschijnen boven tekstelementen en met de opties aan de rechterkolom kan je de layout, grootte en andere stijl kenmerken opgeven.

Je kunt inhoudselementen ook gemakkelijk verslepen, verwijderen en dupliceren. Deze opties vind je rechts onderaan het inhoudselement zodra je erop klikt.

Rijen, kolommen en inhoudsblokken

Je mailing is opgebouwd uit rijen. Elke rij kan in verschillende kolommen worden ingedeeld. In een een kolom kan je inhoudselementen plaatsen. Dit is de basis van elke mailing die is opgemaakt met de drag en drop editor. Rijen en kolommen kunnen ook eenvoudig worden versleept of worden gedupliceerd. Binnen kolommen kunnen ook weer rijen worden geplaatst en daarbinnen weer kolommen. Je begrijpt; een mailing kan zeer complex worden opgebouwd en de mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Je kunt een rij of kolom dus ook gemakkelijk dupliceren. Stel dat wij een extra rij willen om een nieuw artikel met afbeelding, titel en tekst te plaatsen dan klikken we op de rij van het blok dat we willen dupliceren. Vervolgens klikken we op dupliceren om het volledige blok nog een keer in de mailing te plaatsen.

Tip - Een rij hergebruiken

Je kan de rij ook opslaan om later te gebruiken.

Deze opgeslagen rij kan je vervolgens terugvinden onder het tabblad Blokken.

Tip - Sla je mailing op als sjabloon

Je kan je gehele ontworpen sjabloon ook opslaan om later te gebruiken. Dit doe je door rechtsboven op het pijltje te klikken in de oranje knop Opslaan als sjabloon.