Phoenix koppelen met Enormail

Werk je met de Phoenix website software van de Internet Marketing Unie? Dan kun je Enormail gemakkelijk aan je website koppelen. Samen met de Internet Marketing Unie hebben wij een koppeling gebouwd zodat inschrijvingen via een Phoenix widget, opt-in pagina, Forge pop-up, magnet, boombox of ribbon automatisch bij Enormail op jouw mailinglijst worden ingeschreven en hier bijvoorbeeld een automatisch een autoresponder voor gestart kan worden.


Stap 1. Maak een mailinglijst en opt-in formulier aan in Enormail

Als je al een mailinglijst en/of formulier hebt klaarstaan in Enormail die je wil gebruiken kan je direct doorgaan naar "Stap 2, Maak een API sleutel aan in Enormail".

 1. Ga in Enormail naar Contacten en klik op Nieuwe mailinglijst en noem de lijst bijvoorbeeld "Enormail mailinglijst.
  Phoenix koppelen met Enormail nieuwe mailinglijst aanmaken
 2. Ga naar Formulieren en klik op Nieuw formulier. Kies de mailinglijst die je in de vorige stap hebt aangemaakt. Je contacten die je verzamelt worden in deze mailinglijst geplaatst. Klik vervolgens op Opslaan en doorgaan. 
  Phoenix koppelen met Enormail nieuw formulier aanmaken
 3. In het volgende scherm kan je formuliervelden kiezen of toevoegen. We gebruiken voor dit voorbeeld de standaard formuliervelden "Naam" en "E-mailadres". Klik op Formulier opslaan.

  Phoenix koppelen met Enormail opt-in formulier opmaken


Stap 2. Maak een API sleutel aan in Enormail

Jouw Enormail API sleutel is uniek. Deze vind je in  Enormail > Mijn account > API toegang

Heb je nog geen Enormail API sleutel? Dan kan je heel eenvoudig één aanmaken. Hoe dat moet lees je in het volgende kennisbank artikel: Hoe maak ik een Enormail API sleutel aan?


Stap 3. Je Enormail API sleutel invoeren in Phoenix

 1. Log in op je Phoenix admin omgeving
 2. Klik in het hoofdmenu op Marketing en in het bijbehorende submenu op E-mail marketing
 3. Klik op New connection en klik op het Enormail logo

  Phoenix connectie maken met Enormail

 4. Plak jouw Enormail API sleutel die je in Stap 2 hebt in het invoerveld API Key en klik op Save.

 5. Wacht vervolgens even, ververs de pagina (toets F5) en klik op Synchronize. Nu verschijnen alle mailinglijsten die je in Enormail account hebt staan en de koppeling is geslaagd.
  Mailinglijst van Enormail synchroniseren met Phoenix

 6. Ter controle kan je ook nog even zien welk formulier is gekoppeld aan je mailinglijst. Klik door voor op het potlood icoon(edit list). Eventueel moet je de volgende pagina nog even verversen of op Synchronize klikken.

  Als je rechts van de formuliernaam, onder Actions, nog een keer op het potlood icoon klikt kom je op een pagina waar je de tekst van de formuliervelden kan aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld de tekst vertalen naar het Nederlands. Ook kan je hier de onderlinge volgorde van de formuliervelden verschuiven.


Voorbeelden

Nadat je bovenstaande koppeling hebt gemaakt kan je Enormail gebruiken in combinatie met de opt-in functionaliteiten die Phoenix te bieden heeft!

 • Gebruik de hoog-converterende Phoenix Forge Pop-up, Magnet, Boombox of Ribbon opt-in formulierenPhoenix Forge opt-in marketing methodes
 • Gebruik het Opt-in component bij het bouwen van je Phoenix pagina's:

  Phoenix opt-in component

 • Maak een volledige Opt-in landingspagina welke voorgedefinieerd is volgens bewezen methodes:
  Phoenix opt-in pagina maken voor e-book en koppelen met Enormail


Uitgewerkt voorbeeld: Een e-book opt-in pagina maken met Phoenix en Enormail

In onderstaande voorbeeld gaan we e-book weggeven via een opt-in landingspagina van Phoenix. Het contact wat zich inschrijft wordt automatisch op een mailinglijst van Enormail geplaatst.

Stap 1: Opt-in landingspagina maken in Phoenix

 1. Log in op je Phoenix admin omgeving
 2. Klik in het hoofdmenu op Dashboard en klik op Create new pageNieuwe Phoenix pagina maken
 3. Kies voor Opt-in pagePhoenix opt-in pagina
 4. Geef je pagina een titel, selecteer het blok E-book en klik op Create pagePhoenix opt-in landingspagina voor een e-book maken
 5. Klik op de (oranje) button en selecteer bij Opt-in list een formulier die je in Enormail heb gemaakt en gekoppeld is aan Phoenix of het formulier wat je in Stap 1 van deze tutorial hebt gemaakt(helemaal bovenaan dit artikel).

  Voor dit voorbeeld laten we alle standaard waarden en teksten intact maar je kan deze pagina volledig naar eigen wens inrichten wat betreft kleur en tekst. 

  Enormail frmulier kiezen voor Phoenix opt-in

 6. Klik op Finish template om je pagina op te slaan Phoenix opt-in pagina opslaan

Stap 2: Je Phoenix opt-in pagina testen

 1. Bekijk de pagina die je net gemaakt hebt in de browser door te klikken op Show desktop versionPreview van Phoenix landingspagina bekijken op desktop
 2. Vul het Opt-in formulier in. Afhankelijk of je hebt ingesteld dat de inschrijver zich single of double opt-in moet inschrijven moet je nog even je inschrijving bevestigen in je mail.
  Phoenix opt-in popupIn het volgende kennisbank artikel kan je meer lezen wat nu precies het verschil is tussen een single en double opt-in: Wat is het verschil tussen single en double opt-in?

 3. Ga nu in Enormail naar je Contacten overzicht en je ziet dat er een inschrijving is toegevoegd. Klik op Inschrijvingen.

  Overzicht mailinglijsten met contacten Enormail

 4. En zie hier, de inschrijving is gelukt! De inschrijving is via je Phoenix opt-in landingspagina terecht gekomen op je mailinglijst in Enormail. Inschrijving via Phoenix opt-in pagina toegevoegd aan mailinglijst op Enormail

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?