Autoresponder inrichten met Enormail

In Enormail kun je een autoresponder instellen. Met een autoresponder kun je geautomatiseerd mailingen versturen aan nieuwe inschrijvingen op jouw mailinglijst. Je zet een serie e-mails klaar die automatisch naar je contacten worden gestuurd. Zo bouw je een band op met je inschrijvers en zorg je ervoor dat ze klanten worden. Je bouwt een relatie op met een nieuwe inschrijving voordat je hem of haar iets wilt verkopen of van verdere informatie wilt voorzien.

In de autoresponder warm je een inschrijver op met pakkende en gerichte content en stel je jezelf voor om vervolgens een aanbod van je product, kennis, dienst of informatie per mail te doen. Het aanbod kun je ook in de autoresponder plaatsen zodat je geautomatiseerd verkopen kunt realiseren.

Hoe maak je met Enormail een autoresponder?

Om een autoresponder aan te maken is het belangrijk dat je eerst een mailinglijst aanmaakt, als je deze al hebt dan hoef je dit niet te doen. Mocht je nog geen mailinglijst hebben dan kun je deze hier direct aanmaken. Of ga naar Contacten > Nieuwe mailinglijst

Door onderstaand stappenplan te volgen heb jij binnen enkele minuten jouw eerste autoresponder online staan.

Stap 1: Als je bent ingelogd in Enormail klik je in de menubalk op Autoresponders en vervolgens klik je op de knop Nieuwe autoresponder aanmaken om een autoresponder aan te maken.

Autoresponder aanmaken in Enormail

Stap 2:
 Geef je autoresponder een naam, deze naam is alleen zichtbaar voor jou. Je doet er verstandig aan om duidelijk aan te geven waarvoor de autoresponder is bedoeld zodat je deze makkelijk kunt terugvinden wanneer je meerdere autoresponders aanmaakt.

Wanneer je de naam hebt opgegeven selecteer je de mailinglijst waarvoor de autoresponder is bedoeld. Wanneer er een nieuwe inschrijving plaatsvindt op deze mailinglijst zal de inschrijver de mails toegestuurd krijgen die jij straks gaat instellen.

Stap 3:
 Nu je de autoresponder hebt aangemaakt klik je op de knop Voeg je eerste bericht toe aan de autoresponder om je eerste bericht toe te voegen aan je autoresponder.

Nieuwe autoresponder bericht aanmaken

Stap 4:
 Het eerste autoresponder bericht stel je precies hetzelfde op als een normale mailing. Ook hier kun je kiezen uit de verschillende editors waarin je de mailing wil opmaken. Je kunt de inhoud van de mailing altijd later nog aanpassen. We kiezen voor de Tekst editor. Klik vervolgens op het lichtblauwe knopje Opmaken of je mail naar wens op te maken en te voorzien van inhoud.

Stap 5:  Als je mailing naar wens is ingericht of opgemaakt hebt kun je gaan instellen wanneer de mail verzonden moet worden.

- Klik op het bericht [1],
- Klik op aan [2].
- Selecteer het moment van verzenden van dit eerste bericht [3]. Is dit direct (0 minuten) of wil je de mailing pas na enkele uren of zelfs dagen versturen? Of wil je liever dat de mailing op een specifiek tijdstip wordt verstuurd.
- Nadat je je keuze hebt gemaakt klik je op Opslaan.

Instellingen autoresponder bericht Enormail

Stap 6:
Nu je de eerste mailing hebt aangemaakt kun je de stappen hierboven herhalen om meerdere mails aan de autoresponder toe te voegen. Zo krijgen nieuwe inschrijvingen gedurende een bepaalde periode geautomatiseerd een serie e-mails toegestuurd van jou zonder dat je deze zelf hoeft te versturen.

Reeks berichten aanmaken in Enormail autoresponder

Stap 7 (optioneel):
In de rechter kolom van het autoresponder opmaken scherm kan je onder tabblad Acties vevolgacties, zogenaamde Automations, instellen voor je autoresponder bericht. Je kunt automations koppelen aan het ontvangen, openen en klikken van het bericht.

De volgende acties zijn mogelijk:

• Tag toevoegen aan contacten
  • Tag verwijderen van contact
  • Contacten inschrijven op lijst
  • Contacten verplaatsen naar lijst
  • Contact uitschrijven
  • Contact verwijderen

Tip

Als je een autoresponder wil activeren voor een bestaande mailinglijst moet je de autoresponder nog activeren. Hoe je dat eenvoudig doet lees je in het volgende kennisbank artikel:  Autoresponder activeren voor bestaande contacten

Tip

Wil je meer algemene informatie over onze autoresponder? Dan kan je dat terug lezen op onze website: https://enormail.eu/mogelijkheden/autoresponder of in het volgende blogartikel: https://enormail.eu/updates/wat-is-er-nieuw-in-de-enormail-autoresponder