Hoe richt ik met Enormail een autoresponder in?

In Enormail kun je een autoresponder instellen, met een autoresponder kun je geautomatiseerd mailingen versturen aan nieuwe inschrijvingen op jouw mailinglijst. Zo kun je een relatie met een nieuwe inschrijving opbouwen voordat je hem of haar iets wilt verkopen.

In een autoresponder kun je een inschrijving opwarmen met pakkende en gerichte content en je kunt jezelf voorstellen om vervolgens een aanbod per mail te doen. Het aanbod kun je ook in de autoresponder plaatsen zodat je geautomatiseerd verkopen kunt realiseren.

Hoe maak je met Enormail een autoresponder?

Om een autoresponder aan te maken is het belangrijk dat je eerst een mailinglijst aanmaakt, als je deze al hebt dan hoef je dit niet te doen. Mocht je nog geen mailinglijst hebben dan kun je deze  hier direct aanmaken.

Door onderstaand stappenplan te volgen heb jij binnen enkele minuten jouw eerste autoresponder online staan.

Stap 1: Als je bent ingelogd in Enormail klik je in de menubalk op "Autoresponders" en vervolgens klik je op "Nieuwe autoresponder aanmaken" om een autoresponder aan te maken.


Stap 2: Geef je autoresponder een naam, deze naam is alleen zichtbaar voor jou. Je doet er verstandig aan om duidelijk aan te geven waarvoor de autoresponder is bedoeld zodat je deze makkelijk kunt terugvinden wanneer je meerdere autoresponders aanmaakt straks. 

Wanneer je de naam hebt gekozen selecteer je vervolgens de mailinglijst waarvoor de autoresponder is bedoeld. Wanneer er een nieuwe inschrijving plaatsvindt op deze mailinglijst zal de inschrijver de mails toegestuurd krijgen die jij straks gaat instellen.


Stap 3: Nu je de autoresponder hebt aangemaakt klik je op "Nieuw autoresponder bericht" om je eerste bericht toe te voegen aan je autoresponder.


Stap 4: Het eerste autoresponder bericht stel je precies hetzelfde op als een normale mailing. Ook hier kun je kiezen om een standaard mailing te maken of dat je de live designer wilt gebruiken om de mailing op te maken. Je kunt deze mailing altijd later nog aanpassen.

Als de mailing naar wens is ingericht kun je gaan instellen wanneer de mail verzonden moet worden. Is dit direct (0 minuten) of wil je de mailing pas na enkele uren of zelfs dagen versturen?


Stap 5: Nu je de eerste mailing hebt aangemaakt kun je terug naar boven scrollen en klikken op "Terug naar autoresponder beheren". Je kunt hier de stappen hierboven herhalen om meerdere mails aan de autoresponder toe te voegen. Zo krijgen nieuwe inschrijvingen gedurende een bepaalde periode e-mails van jou zonder dat je deze zelf hoeft te versturen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?