Hoe richt ik met Enormail een autoresponder in?

In Enormail kun je een autoresponder instellen, met een autoresponder kun je geautomatiseerd mailingen versturen aan nieuwe inschrijvingen op jouw mailinglijst. Zo kun je een relatie met een nieuwe inschrijving opbouwen voordat je hem of haar iets wilt verkopen.

In een autoresponder kun je een inschrijving opwarmen met pakkende en gerichte content en je kunt jezelf voorstellen om vervolgens een aanbod per mail te doen. Het aanbod kun je ook in de autoresponder plaatsen zodat je geautomatiseerd verkopen kunt realiseren.

Wil je meer algemene informatie over onze autoresponder? Dan kan je dat terug lezen op onze website: https://enormail.eu/mogelijkheden/autoresponder of in het volgende blogartikel: https://enormail.eu/updates/wat-is-er-nieuw-in-de-enormail-autoresponder

Hoe maak je met Enormail een autoresponder?

Om een autoresponder aan te maken is het belangrijk dat je eerst een mailinglijst aanmaakt, als je deze al hebt dan hoef je dit niet te doen. Mocht je nog geen mailinglijst hebben dan kun je deze hier direct aanmaken. Of ga naar Contacten > Nieuwe mailinglijst

Door onderstaand stappenplan te volgen heb jij binnen enkele minuten jouw eerste autoresponder online staan.

Stap 1: Als je bent ingelogd in Enormail klik je in de menubalk op Autoresponders en vervolgens klik je op de knop Nieuwe autoresponder aanmaken om een autoresponder aan te maken.

Autoresponder aanmaken in Enormail

Stap 2: Geef je autoresponder een naam, deze naam is alleen zichtbaar voor jou. Je doet er verstandig aan om duidelijk aan te geven waarvoor de autoresponder is bedoeld zodat je deze makkelijk kunt terugvinden wanneer je meerdere autoresponders aanmaakt.

Wanneer je de naam hebt opgegeven selecteer je de mailinglijst waarvoor de autoresponder is bedoeld. Wanneer er een nieuwe inschrijving plaatsvindt op deze mailinglijst zal de inschrijver de mails toegestuurd krijgen die jij straks gaat instellen.

De optie Automatisch verplaatsen laten we voor dit voorbeeld op standaard staan. Een inschrijving wordt niet verplaatst nadat deze alle berichten nadat deze alle berichten uit de autoresponder heeft ontvangen. Als je meer over deze functie wil lezen kan dat hier: wat is automatisch verplaatsen?

Enormail autoresponder istellen

Stap 3: Nu je de autoresponder hebt aangemaakt klik je op de knop Voeg je eerste bericht toe aan de autoresponder om je eerste bericht toe te voegen aan je autoresponder.

Nieuwe autoresponder bericht aanmaken

Stap 4: Het eerste autoresponder bericht stel je precies hetzelfde op als een normale mailing. Ook hier kun je kiezen om een Standaard tekst mailing te maken of dat je de Live designer wilt gebruiken om de mailing op te maken. Je kunt deze mailing altijd later nog aanpassen. We kiezen voor de standaard tekst mailing.

Mailing kiezen

Stap 5: Als je mailing naar wens is ingericht of opgemaakt hebt kun je gaan instellen wanneer de mail verzonden moet worden.

- Klik op het bericht [1],
- Klik op aan [2].
- Selecteer het moment van verzenden van dit eerste bericht [3]. Is dit direct (0 minuten) of wil je de mailing pas na enkele uren of zelfs dagen versturen? Of wil je liever dat de mailing op een specifiek tijdstip wordt verstuurd.
- Nadat je je keuze hebt gemaakt klik je op Opslaan.

Instellingen autoresponder bericht Enormail

Stap 5: Nu je de eerste mailing hebt aangemaakt kun je de stappen hierboven herhalen om meerdere mails aan de autoresponder toe te voegen. Zo krijgen nieuwe inschrijvingen gedurende een bepaalde periode geautomatiseerd een serie e-mails toegestuurd van jou zonder dat je deze zelf hoeft te versturen.

Reeks berichten aanmaken in Enormail autoresponder

Tip

Als je een autoresponder wil activeren voor een bestaande mailinglijst moet je de autoresponder nog activeren. Hoe je dat eenvoudig doet lees je in het volgende kennisbank artikel:  Autoresponder activeren voor bestaande contacten