Een formulier maken voor je mailinglijst

Wat is een formulier:

Een formulier noem je ook wel een opt-in-, aanmeld- of inschrijfformulier. Deze plaats je op je website of landingspagina en hiermee kan je nieuwe contacten en leads verzamelen. Via het formulier kunnen je bezoekers zich inschrijven voor jouw aanbieding, nieuwsbrief, dienst, webinar, of product. De nieuwe inschrijvingen worden automatisch op de bijbehorende mailinglijst geplaatst.

Als je helemaal nog geen contacten hebt kan je deze via een formulier verzamelen op een mailinglijst zodat je naar deze contacten mailingen kan gaan versturen of een autoresponder met een serie mails kunt starten. 

Om nieuwe inschrijvingen op je mailinglijst te verzamelen heb je dus een formulier nodig. Dit formulier plaats je op een duidelijke plek op je website zodat je bezoekers gemakkelijk hun naam en e-mailadres kunnen achterlaten bij een websitebezoek. Enormail biedt veel mogelijkheden om een formulier te maken. Je kunt een simpele landingspagina maken maar ook onze slimme formulieren en popups gebruiken die automatisch getoond worden bij het verlaten of bezoeken van je website. Voor alle opties en meer hulp bij het aanmaken van een formulier kan je ook onze kennisbank raadplegen.

Hoe maak je een formulier:

Stap 1)  Je maakt een formulier door naar Formulieren te gaan in het hoofdmenu. Klik op Formulier maken.Stap 2) Naam opgeven en mailinglijst koppelen

In het Nieuw formulier aanmaken scherm vul je de naam van je formulier in en selecteer je de mailinglijst waarop mensen die zich via dit formulier aanmelden terechtkomen. Als je nog geen mailinglijst aangemaakt hebt kan je dat direct doen via de lichtblauwe knop Nieuwe mailinglijst.

Kies vervolgens of je een single of double opt-in proces wilt gebruiken. In de meeste gevallen kies je voor Double opt-in. Dit staat standaard aan en betekent dat inschrijvers eerst moeten bevestigen voordat ze worden ingeschreven. Meer informatie? Wat betekent single- en double opt-in?

Stap 3) Opmaken en vormgeven

Nadat je het formulier heb opgeslagen kan je het formulier zelf geheel opmaken en vormgeven. Dit hoeft niet maar als je bijvoorbeeld je logo of huisstijl wilt toevoegen kan je dit gemakkelijk doen met de opties aan de rechterkant van formulier. Klik op Formulier opslaan.Stap 4) Formulier publiceren

Als je het formulier heb opgeslagen kan je het aanmeldformulier gaan publiceren op je website. Klik in de linker kolom op Publiceren

Op deze pagina vind je verdere uitleg hoe je je formulier kan publiceren. 

  • Als je een standaard website hebt kan dit bijvoorbeeld eenvoudig door een regelcode te plaatsen in je website. 
  • Als je een Wordpress website hebt kan dit bijvoorbeeld met behulp van onze Wordpress plugin.
  • Je hoeft niet perse het formulier te plaatsen op je website maar je ook alleen de link plaatsen op je website naar je formulier. Hoe dat moet wordt hieronder uitgelegd of zie: link naar de landingspagina met mijn formulier

Heb je geen kennis van of toegang tot de broncode van je website, vraag dan je webbouwer om het formulier te plaatsen of vraag onze support voor verdere hulp of kijk in onze kennisbank voor de mogelijkheden van het publiceren.


TIP

Als je bijvoorbeeld geen eigen website hebt of je wilt een directe link plaatsen naar het opt-in formulier van je nieuwsbrief of autoresponder in bijvoorbeeld een Instagram, Twitter of Facebook bericht dan kan je de link naar je opt-in formulier kopiëren en plakken. Je kan er dan voor kiezen om alleen de landingspagina met je formulier in te zetten. Deze wordt gehost door Enormail, je hebt dan niet eens een website nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de link van je landingspagina te verspreiden, bijvoorbeeld via je social media kanalen of een andere online kanaal naar keuze. 


TIP

Als je in stap 2 hebt gekozen voor Double opt-in dan kan je de afzender, onderwerp en tekst van de Bevestigingsmail die de inschrijvers krijgen aanpassen naar je eigen stijl of context. Klik in de linker kolom op Bevestigingsmail om deze tekst te kunnen wijzigen. 

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?