Contacten importeren

Met de importfunctie van Enormail kan je eenvoudig je contacten uit je webshop, crm of e-mailmarketing programma overzetten op je mailinglijst. Wanneer je al contacten op je lijst hebt staan worden dubbele, uitgeschreven en mislukte e-mailadressen automatisch gefilterd zodat je lijst altijd actueel is.

In onderstaande stappen laten we zien hoe je eenvoudig je contacten in Enormail zet.

Voorbereiding

  • Zorg dat je een lijst of bestand hebt met naam en e-mailadres van je contacten.
  • Zorg dat er geen spaties en/of andere leestekens in het e-mail veld staan. Tip! Je kan spaties eenvoudig verwijderen door de "Zoek en vervang" functie van Excel (of bijvoorbeeld Open Office) te gebruiken. Type bij ‘Zoek’ een spatie in en bij ‘Vervang’ niets. Als je alle kolommen of een specifieke kolom, bijvoorbeeld die van het e-mailadres, selecteert en vervolgens deze functie toepast worden alle spaties verwijderd.
  • Voor het overzetten van contacten heb je een mailinglijst nodig. Indien je deze nog niet hebt moet je deze eerst aanmaken.
  • Voor het maken van een import bestand (CSV) heb je een spreadsheet programma nodig zoals Microsoft Excel. Indien je geen spreadsheet programma hebt kan je het gratis te downloaden OpenOffice pakket gebruiken of Google Spreadsheets.

Voorbeeld van een Excel bestand

Bestand opslaan voor importeren in Enormail

Wanneer je klaar bent met samenstellen van je Excel bestand en alle velden hebt toegevoegd die je in Enormail wilt zetten moet je het bestand opslaan alc csv bestand.

Klik hier als je hulp wilt bij het opslaan van een csv bestand.


Volg na het opslaan van je bestand de onderstaande stappen om je contacten te importeren in Enormail.


1. Login op je Enormail account, klik op "Contacten", zoek de mailinglijst waar je de contacten aan wilt toevoegen en klik op importeren.


2.
Klik op 'Bladeren' om op je computer naar je Excel/CSV bestand te zoeken. JE bestand wordt vervolgens automatisch geüpload en je wordt naar stap 2 gebracht.


3.
Match de velden uit je bestand met de velden in de Enormail mailinglijst. Kies in het selectieveld het juiste veld waarin je de gegevens uit je bestand wilt opslaan. Zodra je alle velden die je wilt gebruiken in Enormail hebt gekoppeld klik je op "Kolommen koppelen en door naar Stap 3".

4. Indien je tags wilt importeren per contact kan je dat opgeven bij het importeren van de velden. Zorg dat in je CSV bestand een kolom is opgenomen met de tags. Alle tags moeten in een enkele kolom worden geplaatst en gescheiden worden met een comma. Bijvoorbeeld: ""Tag 1","Tag 2"". Geef vervolgens bij het koppelen van de velden aan dat je tags wilt koppelen. Hierna zal Enormail de tags in je CSV bestand automatisch herkennen en tijdens het importeren aan je contact koppelen.


5.
Geef een toelichting voor de herkomst van je lijst. Klik op "Import verzenden" om de contactenlijst te importeren en ter controle aan te bieden.


6. Gefeliciteerd, je contactenlijst is geïmporteerd!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?