Enormail formulier op Wordpress site plaatsen

Hier volgen de stappen die je moet doorlopen om je Enormail formulier op je Wordpress website te krijgen:

Stap 1. Installeer de Enormail Wordpress plugin op je website.

1. Ga in je Wordpress omgeving naar Nieuwe plugin [1]

2. Zoek op Enormail [2]

3. Klik op Nu installeren [3] en klik op Activeren

Wil je de plugin liever direct downloaden dan kan dat via de volgende link:  Officiële Enormail Wordpress plugin

Stap 2. Voer je Enormail API sleutel in om Enormail te koppelen

Ga naar Instelllingen van de Enormail plugin om jouw Enormail API sleutel in te voeren zodat je Enormail account gekoppeld wordt met je Wordpress site en plugin.

Een Enormail API sleutel aanmaken is heel eenvoudig. Hoe dat moet lees je hier:  Hoe maak ik een API sleutel aan?

Kopieer je aangemaakte API sleutel uit Enormail en deze in het invoerveld in en klik op de blauwe knop Koppel je Enormail account.

Nu heb je alles geregeld om jouw Enormail formulieren op je Wordpress website te kunnen plaatsen.

Stap 3. Voeg je Enormail formulier toe aan je Worpdress site

1. Ga in Wordpress de linkerkolom naar Enormail > Formulieren en klik op de knop Formulier toevoegen

Let op: Als je nog geen formulier hebt gemaakt in Enormail ga dan eerst naar Enormail om een formulier te maken. Klik in Enormail op Formulieren > Nieuw formulier.

2. Kies vervolgens onder Koppel Enormail formulier het formulier dat je in Enormail hebt gemaakt. In de preview wordt het betreffende formulier getoond. Klik vervolgens op Opslaan

Vanaf nu kan je het formulier door je hele site gebruiken.

Stap 4. Formulier plaatsen

Je hebt nu drie opties om het formulier op je Wordpress pagina's en website te tonen. Het is ook mogelijk om alle drie opties tegelijk te gebruiken.

Optie 1) Enormail formulier als popup op je Wordpress site tonen:

Als je dit wil hoef je verder geen handelingen meer in Wordpress te doen. Je hoeft alleen nog de popup aan te zetten in Enormail. Onderstaand screenshot licht dit toe:

Optie 2) Enormail formulier op een pagina van je Wordpress website plaatsen:

Ga in je Wordpress admin omgeving naar de pagina waar je het formulier wil plaatsen. Klik op het icoontje van Enormail en kies je formulier uit het uitklapmenu. In onderstaand screenshot wordt dit toegelicht:

Tip

Je kan eventueel ook je formulier op een willekeurige plek plaatsen door de Shortcode te kopiëren en plakken. De shortcode van je formulier vind je als volgt:

Optie 3) Enormail formulier bijvoorbeeld in de zijbalk van je website plaatsen:

Ga in je Wordpress admin omgeving naar widgets. Sleep de balk genaamd Enormail formulier naar het zogenaamde Widgetgebied waar je je formulier wil tonen. In onderstaand voorbeeld heet dat widgetgebied Website zijbalk. Maar dit kan bijvoorbeeld ook Footer of  Header zijn, dit hangt helemaal af van hoe dit in je websitesjabloon is genoemd en ingesteld:

Tip

Je kan eventueel ook je formulier op een willekeurige plek plaatsen door de Shortcode te kopiëren en plakken. De shortcode van je formulier vind je als volgt: