Enormail formulier op Wordpress site plaatsen

Hier volgen de stappen die je moet doorlopen om je Enormail formulier op je Wordpress website te krijgen:

1) Installeer de Enormail Wordpress plugin op je website.

a) Download de plugin via de volgende link: officiële Enormail Wordpress plugin

b) Als je niet weet hoe je een plugin moet installeren op een Wordpress site kan je hier lezen hoe dat moet: Hoe installeer ik de Enormail plugin op mijn Wordpress site?

2) Voeg je Enormail formulier toe aan je Worpdress site

a) Ga in Wordpress de linkerkolom naar "Enormail > Formulieren" en klik op de knop "Formulier toevoegen"

b) Kies vervolgens onder "Koppel Enormail formulier" het formulier dat je in Enormail hebt gemaakt. In de preview wordt het betreffende formulier getoond. Klik vervolgens op "Opslaan".

Vanaf nu kan je het formulier door je hele site gebruiken.

3) Je hebt nu drie opties om je formulier te tonen:

Optie 1) Enormail formulier als popup op je Wordpress site tonen:

Als je dit wil hoef je verder geen handelingen meer in Wordpress te doen. Je hoeft alleen nog de popup aan te zetten in Enormail. Onderstaand screenshot licht dit toe:

Optie 2) Enormail formulier op een pagina van je Wordpress website plaatsen:

Ga in je Wordpress admin omgeving naar de pagina waar je het formulier wil plaatsen. Klik op het icoontje van Enormail en kies je formulier uit het uitklapmenu. In onderstaand screenshot wordt dit toegelicht:

Optie 3) Enormail formulier bijvoorbeeld in de zijbalk van je website plaatsen:

Ga in je Wordpress admin omgeving naar "widgets". Sleep de balk genaamd "Enormail formulier" naar het zogenaamde "Widgetgebied" waar je je formulier wil tonen. In onderstaand voorbeeld heet dat widgetgebied "Website zijbalk". Maar dit kan bijvoorbeeld ook "Footer" of  "Header" zijn, dit hangt helemaal af van hoe dit in je websitesjabloon is genoemd en ingesteld:

Optie 1, 2 en 3 kunnen natuurlijk ook alle drie!