WooCommerce koppelen met Enormail

Met de Enormail WooCommerce intergratie plaats je eenvoudig je klanten die jouw product kopen via je WooCommerce webshop automatisch op een mailinglijst in Enormail. De koppeling kan worden ingesteld door een "webhook" aan te maken in WooCommerce. In de volgende stappen laten we je zien hoe je de webhook goed instelt en Enormail koppelt aan WooCommerce.

Stap 1. Activeer de WooCommerce koppeling in Enormail

1. Ga in Enormail naar Contacten en kies een lijst
  2. Klik in het overzicht op Instellingen
  3. Klik op het tabblad Integraties en vervolgens op het WooCommerce logo

Stap 2. Lijst url kopieren

1. In het WooCommerce integratiescherm kiezen we voor de optie Ja, contacten vanuit WooCommerce automatisch op deze lijst plaatsen. Er opent een nieuw tekstvlak met een url. Deze url moet je kopiëren en vullen we straks in op je WooCommerce website.

Stap 3. Productfilter instellen

1. Kies in het dropdown menu voor Alle producten koppelen. Dit betekent dat alle bestellingen op je lijst komen. Wil je alleen specifieke producten dan kan je deze filteren op ID, SKU of op de naam van het gekochte product. Wanneer je dit filter instelt worden alleen contacten op je lijst geplaatst die voldoen aan de voorwaarden in je productfilter.
  2. Klik op Opslaan om de koppeling te activeren

Tip

Indien je per product of productgroep een mailinglijst wilt koppelen, maak dan voor iedere lijst een webhook aan in WooCommerce en stel met dit filter in welke producten op de lijst mogen worden geplaatst.

Stap 4. WooCommerce webhook aanmaken in Wordpress

1. Log in op je Wordpress admin omgeving
  2. Ga naar de WooCommerce instellingen pagina
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd en in de instellingen op Webhooks.
  4. Klik op Nieuwe webhook aanmaken.

Stap 5. Webhook instellen

1. In het WooCommerce webhook gegevensscherm gaan we een nieuwe webhook aanmaken. Vul de volgende gegevens in:

Naam Enormail
    Status Actief
    Onderwerp Bestelling toegevoegd
    Aflever-url Hier de lijst url invullen die je in stap 2 hebt gekopieerd
    Geheim Vul een zin of lang woord in. (Dit wordt niet gebruikt in Enormail).
    API-versie WP REST API-integratie v2. (Anders werkt de koppeling niet).

2. Klik op Webhook bewaren
  3. Als het goed is staat de webhook nu ingesteld en actief, controleer dit door naar het overzicht te gaan van de webhooks in je WooCommerce omgeving.

Stap 6. Webhook testen

Tot slot gaan we de webhook testen. Indien je geen echte bestelling wilt plaatsen raden wij aan de WooCommerce Order Test plugin te installeren. Met deze plugin kan je namelijk eenvoudig je bestelproces doorlopen zonder een daadwerkelijke betaling te hoeven doen. De plugin werkt overigens alleen als je ingelogd bent als admin in je Wordpress omgeving.

1. Plaats een bestelling van 1 of meerdere producten in je WooCommerce webshop.
  2. Rond het bestelproces af zodat er een nieuwe order in je WooCommerce omgeving komt te staan.
  3. Ga naar de Bestellingen in je WooCommerce webshop.

4. Klik op de bestelling en zet de status op Afgerond en sla de bestelling op. Nadat de bestelling is afgerond wordt namelijk automatisch een signaal naar Enormail gestuurd met de klantgegevens van de bestelling.

5. Als het goed is heb je nu een nieuw contact op je Enormail lijst. Ga in Enormail naar je lijst en controleer of er een contact is aangemaakt met de klantgegevens uit je WooCommerce webshop.

In de extra velden worden automatisch het orderId van WooCommerce geplaatst en de producten die besteld zijn. Met behulp van segmenten kan je eenvoudig je contacten filteren op productniveau.