Extra velden toevoegen aan je mailinglijst

Met het Enormail Mammoet pakket heb je de mogelijkheid om zelf onbeperkt extra velden toe te voegen aan je mailinglijst. Deze velden kan je gebruiken als je bijvoorbeeld data uit je Webshop of CRM wilt gebruiken in Enormail. Op basis van deze aangepaste velden kan je vervolgens je lijst segmenteren of je mailingen personaliseren.

Standaard velden

Standaard zijn de volgden velden beschikbaar in Enormail. Hierin zijn 3 extra velden opgenomen om data op te slaan naar keuze.

• E-mailadres
  • Geslacht / Aanhef
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Bedrijfsnaam
  • Adres
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Land
  • Telefoonnummer
  • Mobielnummer
  • Geboortedatum
  • Extra 1
  • Extra 2
  • Extra 3

Zelf extra velden aanmaken

Met de mogelijkheid om zelf extra velden toe te voegen in je Enormail Mammoet pakket kan je onbeperkt extra velden aanmaken op je mailinglijst. Deze velden kan je vervolgens gebruiken in je mailingen om te personaliseren of in segmenten om op te filteren. Je kunt de velden gemakkelijk toe voegen in het Extra velden onderdeel op je mailinglijst. Dit doe je als volgt:

1. Klik op Contacten in het hoofdmenu van Enormail en klik vervolgens op je Lijstnaam of maak een Nieuwe lijst aan.
  2. Klik vervolgens op Extra velden in het linker menu.
Extra velden sectie op je mailinglijst
  1. Om een extra veld toe te voegen klikken we op Nieuw veld. Het extra veld toevoegen scherm wordt dan geopend.
Extra veld toevoegen scherm
  1. Je kunt 3 verschillende veldtypen aanmaken; Tekst, Datum of Numeriek. In ons voorbeeld gaan we een klantnummer toevoegen en maken we het veld numeriek. Klik vervolgens op Opslaan.
  2. Het extra veld is nu toegevoegd en kan gebruikt worden bij je contacten.

Extra velden vullen

Er zijn verschillende manieren om extra velden te vullen met je data. Zodra het veld is aangemaakt kan je het veld als volgt vullen:

• Via het importeren van CSV bestanden.
  • Via de API.
  • Via het beheren van een contact en het handmatig in te voeren.
Extra velden vullen in het contact wijzigen scherm

Tip1: Personaliseren met extra velden

Zodra een extra veld is toegevoegd kan je deze ook gebruiken in je mailingen of autoresponders. Kopieer hiervoor de Personalisatie tag uit je extra velden sectie en plak deze in de teksten van je mailingen.

Personalisatie tag van je extra velden

Tip 2: Segmenteren met extra velden

Een krachtige functie van extra velden zijn dat je filters kunt maken in segmenten op basis van data die in de extra velden zijn ingevuld. In het voorbeeld gaan we ervan uit dat je weet hoe segmenteren van je lijsten werkt in Enormail.

Een extra veld filter maak je als volgt aan:

1. Ga naar je segment in je lijst en klik op het uitklap menu in Filter en kies voor het Extra veld filter.
  2. Geef vervolgens de Veldnaam, Conditie en Waarde op waarop je wilt filteren. In ons voorbeeld filteren we op alle klantnummers die hoger zijn dan 10.000.
  3. Klik op Opslaan om het segment met de ingestelde filters te bewaren.

Extra velden segmenteren

Voordelen van extra velden

De extra velden zijn een krachtige toevoeging en onmisbaar instrument op je Enormail account omdat ze veel functionaliteit toevoegen:

• Je kan meer data opslaan dan de 3 standaard extra velden.
  • Je kan data verzamelen van meer gedetailleerde informatie van je abonnees, wat nuttig kan zijn voor gerichte marketing en personalisatie.
  • Je kan specifieker segmenteren met speciale data.
  • Je kan specifieker personaliseren met specifieke data.