Wat is het verschil tussen een hard en soft bounce?

Een ‘bounce’ betekent dat de mailserver (van de ontvanger) je e-mailbericht heeft teruggestuurd met de melding dat deze niet afgeleverd kon worden.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een e-mailbericht niet kan worden afgeleverd. Deze kunnen worden onderverdeeld in 2 categorieën:

Soft bounce

Een soft bounce is een e-mailbericht die wel kon worden verzonden (het e-mailadres van de ontvanger bestaat dus) maar niet afgeleverd kon worden. Soft bounces kunnen voorkomen wanneer de mailbox van de ontvanger vol is, the mailserver van de ontvanger (tijdelijk) onbereikbaar is of wanneer het e-mailbericht te groot is.

Enormail detecteert soft bounces van je contacten en schrijft contacten automatisch uit op je mailinglijst wanneer er 5 keer achter elkaar een soft bounce heeft plaatsgevonden.

Hard bounce

Een hard bounce is een e-mailbericht dat permanent niet kon worden verzonden. Veel voorkomende problemen bij hard bounces zijn type fouten in het e-mailadres of in de domeinnaam.

Er zijn niet altijd duidelijk herleidbare redenen waarom een e-mailbericht niet kon worden afgeleverd. Veel mailservers hebben eigen regels om een e-mailbericht wel of niet af te leveren.

Enormail detecteert automatisch hard bounces op je mailinglijst en verplaatst deze naar mislukt op je mailinglijst. Deze contacten zullen geen e-mailberichten meer ontvangen.

Het is van belang dat hard en soft bounces goed afgehandeld worden en dat de juiste actie er op wordt ondernomen. Dit zorgt voor een gezonde mailinglijst en voor betere afleverpercentages.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?