Hoe plaats ik een uitschrijflink in mijn mailing?

Het kan voorkomen dat je in Enormail een melding krijgt dat de uitschrijflink ontbreekt in je mailing. Je mailing of autoresponder bericht kan dan niet worden verzonden. De uitschrijflink kan je zelf eenvoudig in je mailing plaatsen. Je doet dit via het Personaliseer dropdown menu tijdens het opmaken van van de inhoud van je mailing. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit per editor doet:

Let op!

Het is wettelijk verplicht om onderaan iedere mailing die je aan je mailinglijst stuurt een uitschrijflink te plaatsen. Deze uitschrijflink staat geautomatiseerd onderaan iedere e-mail die je verstuurt en als men hierop klikt, worden ze weer uitgeschreven op je nieuwsbrief. Dit noemt men opt-out. Op deze manier kunnen lezers van je nieuwsbrief op elk gewenst moment zich afmelden voor je nieuwsbrief. Op het moment dat ze opt-out zijn, mag ze je niet meer mailen.

Een veelgemaakte fout is dat mensen proberen de uitschrijflink te verstoppen. De reden hierachter is dat je hierdoor minder uitschrijvingen zou ontvangen. Niets is echter minder waar. Een uitschrijving voor je mailinglijst is niet erg. Mensen raken minder geïnteresseerd of hun omstandigheden veranderen waardoor jouw mailingen minder relevant voor ze zijn. In alle gevallen is een uitschrijving een teken van je ontvanger dat deze niet langer je mailingen wenst te ontvangen. Respecteer dus je doelgroep en zorg ervoor dat dit geen pijnlijk proces wordt. Mensen die geen uitschrijflink kunnen vinden zullen je mailingen dan als spam gaan kenmerken met alle gevolgen van dien voor je reputatie en kan er uiteindelijk voor zorgen dat steeds minder mailingen de inbox gaan zien.

Meer tips kan je lezen in ons artikel: Hoe voorkom ik dat mails in de spambox terecht komen?

Uitschrijflink plaatsen bij gebruik Tekst editor

1. Klik bij je mailing op de blauwe knop Inhoud aanpassen

2. Klik op het dropdown menu  Personaliseer en selecteer Uitschrijven link

3. Klik op Opslaan en afsluiten. Je mailing heeft nu een uitschrijflink.

Uitschrijflink plaatsen bij gebruik Drag and drop editor

1. Klik bij je mailing op de blauwe knop Inhoud aanpassen

2. Klik op het dropdown menu  Personaliseer en selecteer Uitschrijven link

3. Klik op Opslaan en afsluiten. Je mailing heeft nu een uitschrijflink.

Uitschrijflink plaatsen bij gebruik Live editor

1. Klik bij je mailing op de blauwe knop Inhoud aanpassen

2. Ga naar de footer van je mailing en klik op Wijzigen. Klik op het dropdown menu Personaliseer en selecteer Uitschrijven link

3. Klik op  Opslaan en afsluiten. Je mailing heeft nu een uitschrijflink.