Wat is nieuw in autoresponders beheren

De autoresponder van Enormail is voorzien van een grote update met meer opties en handige nieuwe functies. Je autoresponder blijft trouwens gewoon werken als voorheen, je hoeft dus niks te doen of aan te passen als je dat niet wil. Je huidige autoresponders worden automatisch uitgebreid met de nieuwe wijzigingen  zal voor alle Enormail accounts beschikbaar. Dit betekent dat je direct van start kunt gaan met de nieuwe mogelijkheden. 
We nemen je graag mee in deze update, laten we wat dieper ingaan op de veranderingen.

Dit zijn de hoofdzaken die gaan veranderen:

  1. Het beheren van je autoresponder en inplannen van berichten kan vanuit 1 scherm.
  2. Berichten worden niet langer ingepland op basis van het aantal dagen na inschrijving maar op basis van het vorig verzonden bericht.
  3. Je kunt verzenddagen, een vaste datum of tijdstip, of een specifieke dag van de maand opgeven bij het inplannen van je bericht.
  4. Berichten kunnen automations bevatten. Automations kunnen worden geactiveerd na het verzenden, openen of aanklikken van het bericht.
  5. Je kunt individuele contacten opzoeken en verplaatsen binnen de autoresponder serie.
  6. Statistieken zijn gedetailleerder en je kunt acties ondernemen op de resultaten.

We nemen je graag mee in deze update, laten we wat dieper ingaan op de veranderingen.

Je autoresponder beheren vanuit één scherm

Het beheren van je autoresponder in Enormail deed je vanuit de autoresponder tijdlijn. Nieuwe berichten werden op basis van de verzenddag op de juiste plek in de tijdlijn gezet. Om een bericht naderhand te wijzigen van verzenddag moest je het bericht aanklikken om te verplaatsen. Bij veel berichten wijzigen was dit een behoorlijke klus.

Je kan nu al je berichten wijzigen vanuit de tijdlijn. Het is gemakkelijker geworden om berichten te verplaatsen en door middel van slepen kan je een bericht omwisselen met een ander bericht in de tijdlijn.

Bericht inplannen na het vorige bericht

De grootste wijziging in de autoresponder is dat berichten niet langer op basis van het aantal dagen na inschrijving worden ingepland. Hoewel je het eerste bericht nog steeds kan inplannen op een x aantal dagen, uren of minuten na het inschrijven op je mailinglijst zal het volgende bericht uit de serie altijd pas verzonden worden op het ingestelde tijdstip na het vorig verzonden bericht.

In de praktijk maakt het voor het verzenden van de bestaande berichten in je autoresponder niet zoveel uit. De dag van verzenden blijft hetzelfde. Maar het inplannen van nieuwe berichten en het toevoegen van berichten op het einde van de autoresponder zijn veel gemakkelijker geworden.

Veelal krijgen wij de vraag waarom een bericht niet verzonden werd naar de volledige lijst. Dit kwam omdat het contact dan al langer stond ingeschreven dan het aantal dagen wat bij het ingeplande bericht stond opgegeven. 

Door deze update kunnen berichten gemakkelijk worden toegevoegd aan de autoresponder. Plaats je een bericht midden in de serie dan zal iedereen die nog voor het nieuwe bericht in de serie staan het bericht ontvangen. Contacten die later in de serie staan worden overgeslagen.

Daarnaast hoef je geen rekening meer te houden met het aantal dagen dat contacten staan ingeschreven die je volledige autoresponder hebben doorlopen. Voeg je een nieuw bericht toe op het einde van je serie dan zal iedereen die het laatste bericht hebben ontvangen weer geactiveerd worden.

Tijdstip van verzenden

Het inplannen van berichten kon voorheen alleen op basis het tijdstip van inschrijven van het contact. Op basis van die datum kon je een bericht een x aantal minuten, uren of dagen later verzenden. Had het contact zich om 03.00 uur 's nachts aangemeld op je lijst dan zou deze voortaan alle berichten op dit tijdstip ontvangen. Andersom zou een bericht veel later worden verzonden indien deze op enkele uren stond ingesteld.

Na de update kan je veel specifieker aangeven wanneer berichten mogen worden verzonden. Wil je bijvoorbeeld dat een specifieke dag, of tijdstip wordt aangehouden dan kan je dit opgeven. Het bericht wordt dan ingepland op het eerstvolgende tijdstip.

Bijvoorbeeld; je plant een bericht in dat deze om 10.00 uur 's ochtends moet worden verzonden. Schrijft een contact zich om 13:00 uur 's middags in op je lijst dan wordt het bericht pas verzonden op de volgende dag om 10.00 uur. Indien de inschrijving voor 10.00 uur 's ochtends plaatsvindt wordt het bericht dezelfde dag om 10.00 verzonden.

Automations

Nieuw in de berichten is dat je acties kunt definiëren op basis van de activiteiten van de ontvanger van het bericht. Je kunt acties koppelen aan het ontvangen, openen en klikken van het bericht. Op basis van deze acties kan je tags koppelen of ontkoppelen, mailinglijsten koppelen of het contact uitschrijven of verwijderen van je lijst.

Automations zijn sterke e-mailmarketing methoden om beter inzage te krijgen en te handelen naar de activiteiten van je doelgroep. In Enormail zul je in de toekomst meer updates gaan zien waarin krachtige automations mogelijk zijn.

Contacten verplaatsen in de autoresponder serie

In de nieuwe autoresponders is het mogelijk om individuele contacten een bericht nogmaals te verzenden of berichten over te laten slaan. Je kunt contacten namelijk verplaatsen binnen de autoresponde serie. Daarnaast kan je het tijdstip van verzenden aanpassen voor een ingepland bericht. Wil je bijvoorbeeld het bericht later of eerder verzenden dan kan je via de wachtrij beheren optie het verzendtijdstip aanpassen.

Uitgebreide statistieken

De statistieken van je autoresponder en individuele berichten hebben een flinke poetsbeurt gehad. Naast dat je nu inzage hebt in de algehele statistieken van je totale autoresponder serie zijn de statistieken per bericht uitgebreid. Je kunt contacten nu exporteren en taggen op basis van de statistieken. Hierdoor kan je gemakkelijk mailingen verzenden of een export maken van de contacten die een een bepaalde actie hebben verricht op een bericht.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?