Contact uitschrijven of verwijderen van een mailinglijst: wat is het verschil?

Binnen Enormail is er een belangrijk verschil tussen een contact uitschrijven en een contact verwijderen van een mailinglijst. Hieronder leggen we uit wat elk van deze acties betekent.


Uitschrijven stopt de communicatie zonder de gegevens te verwijderen, terwijl bij verwijderen het contact volledig uit het systeem wordt gewist.


Uitschrijven

Wanneer iemand zich uitschrijft, blijft het contact in het systeem bestaan, maar ontvangt deze persoon geen verdere e-mails meer. Bij uitschrijven kan de contactpersoon vaak zelf kiezen van welke lijsten hij/zij zich wil uitschrijven. Als het contact volledig is uitgeschreven, worden toekomstige berichten, zoals vanuit een autoresponder, niet meer verzonden.

Verwijderen

Het verwijderen van een contact betekent dat de gegevens volledig uit het systeem worden gewist. Dit moet handmatig worden gedaan, aangezien Enormail geen contacten automatisch verwijdert, inclusief inactieve of dubbele contacten.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.