Waarom komen mijn testmails in de spam?

Wij raden aan om je domein bij ons te laten authentiseren. Het volgende artikel legt uit hoe dit moet: Domein authenticatie


Domein authenticatie is een techniek die helpt om te verifiëren of een verzonden mail ook daadwerkelijk werd verzonden door de afzender. Het authentiseren van de Enormail servers om e-mail te verzenden uit jouw naam helpt om je (test)mail uit de spambox te houden of problemen met verzenden op te lossen.


Daarnaast kunnen testmails in de spambox komen omdat je naar je jezelf een mail stuurt vanuit jezelf. Gebruik een ander ontvanger mailadres.


Ter informatie:

Het zijn dat wanneer een testmail wordt verzonden naar het eigen adres soms spamfilters iets strakker staan afgesteld wanneer het naar het eigen domein wordt verzonden. Dus vanaf jouwdomein.nl naar jouwdomein.nl. Dit komt omdat de mailservers van Enormail zijn en niet van jouwdomein.nl. Bij het daadwerkelijk verzenden van de mailing zal dit geen probleem vormen.


Uiteindelijk zal het erom gaan een reputatie op te bouwen als verzender. Hoe langer je verzendt en gelezen wordt, hoe beter je mailingen zullen worden afgeleverd. De testmail is dus niet altijd een goede indicatie of een mail goed zal worden afgeleverd.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?