Hoe maak ik een koppeling met mijn Huddle community

Je kunt eenvoudig je Enormail account koppelen aan je Huddle community. Er zijn 2 verschillende manieren om deze koppeling tot stand te brengen. Vanuit Huddle naar Enormail of vanuit Enormail naar Huddle. De keuze voor het instellen van de koppeling is afhankelijk van welke software je leidend wilt maken en hoe je de koppeling wilt instellen. Hieronder leggen wij de verschillende methodes uit en laten we zien hoe je deze instellt.

Koppeling vanuit Huddle naar Enormail

Deze koppeling plaatst mensen die zich aanmelden op je Huddle Community automatisch op een lijst in Enormail. De koppeling is dus ingesteld vanuit Huddle naar Enormail en niet andersom. Dit betekent dat mensen die zich aanmelden op je Huddle website ook op een lijst in Enormail worden geplaatst. Het is andersom dus niet mogelijk; mensen die zich aanmelden op Enormail zullen niet automatisch in Huddle worden geplaatst. Voor het instellen van deze koppeling kan je de Enormail Integratie gebruiken van Huddle.

Let op: voor het instellen van de Enormail integratie in Huddle heb je een Enormail API sleutel nodig. Voor het aanmaken van deze sleutel kan je de volgende handleiding lezen: Hoe maak ik een API sleutel aan in Enormail.

 1. Ga in je Huddle Community naar instellingen
 2. Klik in het instellingen scherm op integraties
 3. Kies vervolgens voor de Enormail integratie
 4. Vul de API sleutel in die je net hebt aangemaakt.

Koppeling vanuit Enormail naar Huddle

Deze koppeling gebruik je als je wilt dat contacten die zich aanmelden op een specifieke lijst via Enormail automatisch ook een membership status krijgen op je Huddle community. Op deze manier kan je dus contacten die op je lijst komen in Enormail ook een membership geven op Huddle. Deze koppeling is handig als je contacten een membership op je Huddle community wilt geven na het inschrijven op een opt-in formulier bijvoorbeeld. De koppeling stel je in via zogeheten Webhooks in Enormail.

 1. Als allereerste maak je een nieuwe webhook url aan op Huddle. Deze wordt namelijk later aangeroepen door Enormail. Dit doe je als volgt:
 2. Ga in Huddle naar Instellingen en dan naar Integraties

 3. Klik vervolgens op Webhooks, daarna kom je in het webhooks scherm en kan je een nieuwe webhook aanmaken door op nieuwe webhook te klikken.

 4. Als je een webhook hebt aangemaakt, kun je de naam en beschrijving ook invullen. Ook kun je een SKU invullen. Bij de webhook kun je vervolgens ook instellen welke levels iemand moet ontvangen bij deze koppeling. Dit zijn dus de levels die een lid toegevoegd krijgt als iemand via deze webhook een account krijgt aangemaakt.

 5. Sla de webhook op. Je bent nu klaar in Huddle en kunt de webhook instellen in Enormail. Voor de webhook URL kan je de volgende url gebruiken:


  https://huddledomein.nl/membership/create/api_key/sku?email=%EMAIL%


  Let op, Voordat je de url kunt gebruiken moet je een aantal zaken vervangen in de url voor jouw specifieke Huddle:

 • https://huddledomein.nl vervang je door de URL van jouw Huddle (Dit vind je in de browserbalk wanneer je jouw Huddle bezoekt)
 • api_key vervang je door de API-key van jouw Huddle. Deze vind je als je een webhook aanmaakt in Huddle (Instellingen > Integraties > Webhooks)
 • sku vervang je voor de SKU van de webhook die je zojuist in Huddle hebt aangemaakt

Om de koppeling met je Huddle community te voltooien dien je de zojuist aangemaakt webhook op Huddle nog te koppelen aan je Enormail lijst. Stel deze in dat die aangeroepen moet worden wanneer een contact wordt aangemaakt. De url van de webhook vind je in deze handleiding bij Stap 5. 

Voor het instellen van de webhook in Enormail kan je verder lezen in onze kennsbank: Hoe kan ik een webhook instellen in Enormail

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?