Lijsten segmenteren en verzenden naar segmenten

Met behulp van segmenten kan je heel precies bepalen welke contacten op je lijst een bepaalde mailing moeten ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld een mailing verzenden naar contacten op basis van de inschrijfdatum, het wel of niet geopend hebben van een bepaalde mailing of autoresponderbericht, of filteren op velden in je contactgegevens.

Het verzenden naar een segment kan je op de volgende wijze doen:

1. Ga in het hoofdmenu naar Contacten en klik op de lijst waar je een segment aan wilt toevoegen

2. Klik vervolgens in het linker menu op Segmenten en klik op Nieuw segment.

3. Geef een naam op voor het segment wat je wilt aanmaken.

4.1 Nadat je een nieuw segment hebt aangemaakt kan je in het volgende scherm filters instellen waarop je de contacten wilt segmenteren. In ons voorbeeld kiezen wij ervoor om alle contacten te selecteren die zich na 01-08-2018 hebben ingeschreven en niet de mailing "Test Enormail 1" hebben ontvangen. Je kunt zoveel filters instellen als je wilt. In het contactenoverzicht kan je zien hoeveel contacten zich in de ingestelde filters bevinden. Klik op Opslaan om je segment op te slaan en alle filters in te stellen.

4.2 Het resultaat van je filters wordt getoond in de tabel. De volgende acties kan je toepassen op deze tabel:

• Taggen
  • Exporteren
  • Activeren
  • Uitschrijven
  • Verwijderen

Je kan ook niks doen en doorgaan naar stap 5.

5. Nadat je alle filters hebt ingesteld en het segment het opgeslagen klik je links in het menu op Segmenten om terug te keren naar het segmenten overzicht. Hier zul je nu je nieuw aangemaakt segment zien staan. Enormail houdt automatisch bij hoeveel contacten zich in jouw segment bevinden.

6. Je segment staat nu klaar om een mailing naar toe te verzenden. Het segment wordt automatisch ge-update door Enormail wanneer je een mailing gaat verzenden. Dit betekent dat je een bestaand segment niet opnieuw hoeft aan te maken maar steeds kan hergebruiken om mailingen naar toe te verzenden. Enormail zal bij het verzenden automatisch alle contacten selecteren op je lijst die voldoen aan de ingestelde filters in je segment.

Om een mailing te verzenden naar je segment klik je in het hoofdmenu op Mailingen, vervolgens klik je op Nieuwe mailing of  je kiest één van je concept mailingen.

Op het volgende scherm klik je op Ontvangers selecteren.

Kies nu voor het tabblad Ik wil naar een segment verzenden en selecteer de mailinglijst en bijbehorende segment en klik op Opslaan

Je mailing kan je nu verder naar wens opmaken en zodra je hier mee klaar kan je de mailing verzenden.