Contacten automatisch verplaatsen na een link klik

In Enormail kun je contacten automatisch zonder aanmelding op een andere lijst zetten na een link klik in je mailing of autoresponder bericht.

Let op:

Op dit moment kan je nog geen opt-in links gebruiken als je je mailing opmaakt met de Drag and drop editor. Het gebruik van opt-in links wordt alleen ondersteund in de Tekst editor en Live editor.

Let op 2:

Voordat je aan de slag gaat heb je een opt-in formulier nodig op de lijst waar je de contacten op wilt plaatsen. Als je deze nog niet hebt aangemaakt kan je deze het beste als eerste aanmaken. Lees verder: opt-in formulier maken in Enormail

1. In je mailing of autoresponder bericht kun je via de editor met het hand symbooltje een speciale opt-in link invoegen in je bericht.

2. Vervolgens selecteer je een formulier die als opt-in pagina gaat dienen.

3. Tenslotte definieer je de actie die moet worden uitgevoerd als mensen op je linkje klikken. Je kunt het contact na klikken automatisch laten verplaatsen of toevoegen aan de lijst.

Na het klikken op Oké wordt er een link in je mailing ingevoegd. Deze link wordt bij het verzenden uniek gemaakt voor iedere ontvanger. Wanneer iemand op deze link klikt wordt het contact automatisch verplaatst of toegevoegd aan de lijst dat aan het opt-in formulier is gekoppeld. Vervolgens wordt na de voltooide actie het contact doorgeleid naar de bedankpagina van het opt-in formulier. Dit kan dus (afhankelijk van je instelling in je formulier) een eigen pagina zijn of een pagina van Enormail. Er hoeft dus niet te worden bevestigd en niet opnieuw te worden ingeschreven. De gegevens worden overgenomen uit de gegevens die bij het contact al in de database staan.

Als er om wat voor reden dan ook het contact niet automatisch kan worden verplaatst wordt het opt-in formulier getoond en kan het contact zich alsnog inschrijven zoals bij een normale inschrijving via een opt-in formulier.