Ontvangers selecteren

Bij het verzenden van een mailing kan je verschillende opties gebruiken om de ontvangers te selecteren. Je kunt:

1. Naar lijsten verzenden en bepaalde lijsten uitsluiten
  2. Naar een segment (deel) van je lijst verzenden
  3. Een follow-up mail verzenden naar contacten die een bepaalde mailing niet geopend hebben

Om de ontvangers van je mailing te selecteren klik je in het verzenden en opmaken scherm van je mailing op Ontvangers selecteren.

Er opent een nieuw scherm. Kies de optie waarnaar je wilt verzenden. Je kan lijsten, een segment of een follow-up mailing kiezen. In dit voorbeeld kiezen we voor lijsten.

Selecteer de lijsten waarnaar je wilt verzenden. Je kunt ook lijsten uitsluiten voor verzending. Dit betekent dat iedereen die op een uitsluit lijst staat je mailing niet ontvangt als dit e-mailadres voorkomt op de lijsten waarnaar je wilt verzenden.

We kiezen om iedereen te mailen die op de Test lijst staat. We sluiten vervolgens alle contacten uit die op de Test 2 lijst staan. Daarna klik je op opslaan om de selectie te bevestigen.

Als het goed is heb je nu de selectie bevestigd in Stap 4  van het mailing opmaken en verzenden scherm. Je kunt nu de mailing verzenden.