Wat zijn tags en hoe kan ik die gebruiken?

Tags zijn labels die je aan je contacten kan hangen. Met behulp van deze tags kan je je contacten beter onderverdelen en je eigen structuur aanbrengen binnen je mailinglijst. Tags zijn zeer flexibel. Je kunt onbeperkt tags toevoegen en koppelen aan contacten. Door het slim toevoegen van tags kan je zeer gericht mailingen verzenden waardoor de effectiviteit van je e-mailberichten toeneemt.

Wat zijn tags?

Tags zijn labels om je contacten te categoriseren. Door labels aan contacten te koppelen kan je snel contacten terugvinden die bepaalde tags delen. Tags zijn uitermate flexibel waardoor je gemakkelijk je mailinglijst precies kan inrichten zoals jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld tags maken voor klanten en voor prospects. Daarnaast zou je in klanten nog onderscheid kunnen maken tussen je beste klanten en klanten die minder producten afnemen. Omdat je volledige vrijheid hebt in het toevoegen, koppelen en naamgeven van tags kun je er alle kanten mee op en precies inrichten zoals past bij jouw bedrijf of organisatie.

Wat is het verschil tussen lijsten, segmenten en tags?

In Enormail kan je op verschillende wijzen je contacten onderverdelen. Daarom raden wij aan om de volgende uitgangspunten te hanteren voor het onderverdelen van je contacten.

 • Je lijst is het hoofdonderdeel. Hieronder vallen je segmenten en tags. Een lijst gebruik je dus om een hoofdonderverdeling te maken. Als je bijvoorbeeld meerdere websites hebt zou je een lijst per website kunnen inzetten.
 • Met behulp van tags kan je in je lijst categorieën maken. Tags zijn dus een manier om je contacten onder te verdelen binnen je lijst. Bijvoorbeeld klanten en prospects.
 • Segmenten zijn ten slotte bedoeld om groepen te maken op basis van tags en andere kenmerken binnen je lijst. Je kunt met segmenten op meerdere tags en kenmerken filteren. Segmenten gebruik je dus om groepen te maken binnen je lijst waar je mailingen naar toe kunt sturen.

Hoe kan ik tags toevoegen?

Tags kan je beheren via de tags optie in het mailinglijst menu. Je kunt via segmenten en de zoekfunctie in je contacten gemakkelijk tags toevoegen en aan contacten koppelen. Je kunt er ook voor kiezen om nieuwe contacten te importeren en deze een aantal tags mee te geven of een individueel contact opzoeken en tags in het detail scherm toevoegen. Je kunt onbeperkt tags aanmaken en koppelen. Je kunt ervoor kiezen om een paar tags aan te houden om speciale groepen te maken of het volledig toepassen om een geavanceerde structuur te maken in je contacten. Nadat je contacten hebt getagged kan je deze contacten met behulp van segmenten een mailing verzenden.

1. Tags beheren via het mailinglijst menu

2. Tags toevoegen via de contact details pagina

3. Tags koppelen via je zoekfunctie en acties

Filteren en tags bekijken

Zodra je de structuur hebt bepaald van je tags en deze hebt gekoppeld aan je lijst en contacten kan je hierop filteren. Het filteren kan direct vanuit het contactenoverzicht maar je kunt veel gerichter filteren met behulp van segmenten. Het filteren op een tag in het contactenoverzicht kan via de de zoekfunctie links bovenaan je contacten. In de segmenten kun je geavanceerde filters maken die kunnen filteren of contacten bepaalde tags wel of niet hebben.

1. Contacten filteren op basis van een tag in het contactenoverzicht

2. Contacten filteren op tags met behulp van segmenten

Tot slot

Het starten met taggen van je contacten is via Enormail eenvoudig maar het kan best lastig zijn om een goede structuur daarvoor te bedenken. Daarom hebben we wat ideeën voor tags voor je op een rijtje gezet.

 • Klant
 • Prospect
 • Coupon gebruikt
 • Geïnteresseerd
 • Heeft kinderen
 • High value klant
 • Is ondernemer
 • Influencer
 • Personeel


Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?