OptimizePress koppelen met Enormail

Met OptimizePress kun je in WordPress gemakkelijk een website bouwen en kun je ook effectieve verkooppagina's en landingspagina's maken. Om zo'n landingspagina te gebruiken om je mailinglijst in Enormail te laten groeien kan je OptimizePress koppelen met Enormail.
Er zijn 2 methodes om OptimizePress te koppelen met Enormail:

Methode 1: Met behulp van Zapier:

Het beste wat je kunt doen is Zapier gebruiken. Zo kan je de formulieren opmaken met OptimizePress en gebruiken. Zapier is een dienst waarmee je 100en applicaties aan Enormail kan koppelen waaronder Optimizepress 3. Zie hier voor onze zap: https://zapier.com/apps/enormail

Methode 2: HTML code van je Enormail formulier plakken

Let op: dit artikel omschrijft hoe je een Enormailformulier plaats op een OptimizePress 2 website. Inmiddels is OptimizePress 3 al uit maar het principe van het kopiëren/plakken van de HMTL code werkt hetzelfde hetzelfde.

Om de door jou gemaakte landingspagina/optinpagina te gebruiken met Enormail zul je Enormail even moeten koppelen aan jouw OptimizePress website. Dit doe je als volgt:
Stap 1: Log in op jouw Wordpress website

Stap 2: In het linker WordPress menu vind "OptimizePress" en daar kun je gebruik maken van hun "Page Builder" om een nieuwe optinpagina te maken. Dat gaan we dan ook doen, je maakt kiest voor de "Content Templates" en maakt een pagina zoals je normaal ook een optinpagina in OptimizePress zou maken.

Stap 3: Als je de optinpagina hebt aangemaakt klik je bij de Call-to-Action button op 'wijzigen'.

Stap 4: Als het een pagina is met een "two-step" optin dan moet je nog een keer op het "wijzigen" icoon klikken welke tevoorschijn komt.

Stap 5: Hier kun je vervolgens een "integration type" kiezen, kies hier voor "Custom Form"

Stap 6: Hier kun je de code van de aanmeldpagina van Enormail inplakken, deze kun je vinden door in Enormail naar "Aanmeldpgina's" te gaan. Als je nog geen aanmeldpagina hebt voor een specifieke mailinglijst kun je deze hier direct aanmaken. Heb je al wel een aanmeldpagina dan kun je direct door naar stap 7.

Stap 7: Als je al wel een aanmeldpagina hebt aangemaakt in Enormail dan kun je achter de aanmeldpagina op het tweede icoontje klikken, daarmee publiceer je de aanmeldpagina.

Stap 8: Nadat je de aanmeldpagina hebt gepubliceerd kies je voor "Ik wil de aanmeldpagina op mijn website plaatsen maar de HTML zelf aanpassen" deze code kopieer je vervolgens en plaats je in OptimizePress.

Stap 9: OptimizePress herkent vervolgens zelf de Enormail code en vult de gegevens correct in. Jij hoeft enkel en alleen nog maar op "Insert" te klikken en vervolgens de pagina op te slaan. Nu ben je ready om jouw mailinglijsten met behulp van OptimizePress en Enormail te laten groeien.