Facebook Lead Ads koppelen aan Enormail

Als e-mailmarketeer kun je er bijna niet meer omheen, Facebook Lead Ads. Wanneer je jouw e-maillijsten wilt laten groeien zul je er snel achter komen dat Facebook in deze tijd één van de grootste platformen is waarop je kunt adverteren en waarop je nieuwe naam en e-mailadressen kunt verzamelen.

Door gebruik te maken van Facebook Lead Ads maak je het de gebruiker van Facebook nog net even iets makkelijker om zijn of haar naam en e-mailadres achter te laten.

Wanneer je gebruikt maakt van Facebook Lead Ads hoeft de gebruiker namelijk niet naar jouw landingspagina toe en hoeft de gebruiker ook zijn of haar naam en e-mailadres niet in te vullen, dit doet Facebook allemaal al voor de gebruiker. De gebruiker hoeft dit alleen maar even te bevestigen.

Facebook Lead Ads

(Bron: https://www.facebook.com/business/news/lead-ads)


Op het moment dat je gebruik maakt van Facebook Lead Ads dan kun je de afgegeven naam en e-mailadressen downloaden bij Facebook en vervolgens importeren bij Enormail. Het nadeel hieraan is dat het continu werk met zich mee brengt en dat de autoresponder niet automatisch kan starten.

De afgelopen periode zijn we daarom druk bezig geweest om dit te automatiseren, zodat de autoresponder automatisch begint wanneer iemand zich inschrijft op één van jouw mailinglijsten maar ook zodat jij niet iedere dag jouw 'leads' bij Facebook hoeft te exporteren en bij Enormail hoeft te importeren.

Dit stukje automatiseren hebben we gedaan door een koppeling te ontwikkelen met Zapier, hieronder vind je een stappenplan hoe je de koppeling tussen Facebook Lead Ads en Enormail kunt instellen. (Gelukkig is het maar eenmalig ;))

Stap 1: Maak een account aan bij Zapier (Je kunt de koppeling eerst uitproberen met een 14 dagen gratis trial account)

Stap 2: Klik op deze link om gebruik te maken van de Enormail koppeling met Zapier en Facebook Lead Ads: https://zapier.com/developer/invite/27826/483d0fc73c388d6afab6374de69348d8/

Stap 3: Accepteer de uitnodiging om gebruik te maken van de Enormail koppeling

Zapier - Enormail


Stap 4: Maak vervolgens een nieuwe 'zap', een 'zap' is een nieuwe geautomatiseerde koppeling.

Zapier - Geen 'zaps'


Stap 5: Kies de 'trigger app' (Facebook Lead Ads)

Zapier - Trigger App


Stap 6: Kies de 'trigger' (Selecteer 'new lead')

Zapier - Trigger


Stap 7: Verbind jouw Facebook account met jouw Zapier account, Facebook zal vragen om toestemming te verlenen aan Zapier je pagina's te mogen bekijken.

Zapier - Connect Facebook Lead Ads

Zapier - Toestemming

Zapier - Selecteer je Facebook Lead Ads account


Stap 8: Kies de Facebook pagina waarvoor je adverteert en het 'lead' formulier welke je hebt ingesteld bij je Facebook advertentie.

Zapier - Facebook Lead Ads instellen


Stap 9: Kies een 'action app' (Enormail)

Zapier - Kies een 'action app'


Stap 10: Kies hier voor 'Add new contact' omdat je iedereen die zijn gegevens achterlaat als contact wilt toevoegen aan jouw Enormail Mailinglijst.

Zapier - Selecteer de 'action'


Stap 11: Zapier zal vragen om jouw Enormail account te verbinden met Zapier, dit kan met de API key die je in jouw Enormail account kunt vinden via "Mijn account" -> "API Toegang"

Zapier API koppeling Enormail

Zo vind je de API Key in jouw Enormail account:


Stap 12: Kies de data die je wilt opslaan, in de meeste gevallen zal dit alleen de naam en het e-mailadres zijn. Je kunt er ook nog voor kiezen om de autoresponder te laten activeren.

Zapier- Enormail contact


Stap 13: Zet de koppeling aan en je bent klaar!

Activeer je 'zap'

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?