Leadpages koppelen met Enormail

Bij het opbouwen van een mailinglijst hoort een goed converterende optinpagina. Leadpages is één van de oplossingen die je hiervoor kunt gebruiken. Leadpages heeft veel verschillende templates die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld verkooppagina's en optinpagina's te maken zonder technische kennis.

Om Leadpages met Enormail te koppelen — zodat je van beide tools gebruik kunt maken — moet je in Leadpages de HTML widget gebruiken.

Stap 1:
Als eerste ga je in Enormail naar je formulieren en kies je het formulier waarop de inschrijvingen moeten worden geplaatst. Heb je nog geen formulier aangemaakt voor een specifieke mailinglijst? Dan kun je deze hier ook aanmaken.

Stap 2:
Nu heb je het formulier aangemaakt en gekozen via welk formulier nieuwe inschrijvingen moeten worden ingeschreven op jouw mailinglijst. Vervolgens kun je achter het formulier klikken op "Formulier publiceren".

Stap 3:
Nadat je op "Formulier publiceren" hebt geklikt kies je voor het tabblad "HTML", de code die nu verschijnt moet je even kopiëren. Je kan het beste de kale opmaak kiezen (optie b) maar het is ook geen probleem om je HTML formulier met volledige opmaak te kiezen.

Stap 4:
Nu kun je iedere willekeurige Leadpage of Leadbox bewerken en de koppeling met Enormail maken. Ga terug naar jouw Leadpages dashboard en kies een Leadpage om te bewerken.

Stap 5:
Sleep nu de HTML widget (1) vanuit de linker balk naar een plek in je Leadpage of Leadpage popup die jouw voorkeur heeft. Klik de HTML widget aan en plak de Enormail HTML code in het invoerveld (2) en klik op "Save".

Je Enormail formulier is nu gekoppeld. Je kan het eventueel even testen door je in te schrijven op je Leadpage en te kijken of het ingeschreven e-mailadres wordt toegevoegd op je Enormail lijst.