Wat is een pop-up leadvanger en wat is het verschil met een standaard opt-informulier?


Een pop-up leadvanger en een opt-informulier zijn beide tools die worden gebruikt om e-mailadressen van websitebezoekers vast te leggen, maar ze verschillen in hoe ze worden weergegeven en gebruikt.


TIP

Het volgende artikel legt nog eens extra uit wat een opt-informulier is en hoe je die in Enormail maakt: Een opt-informulier maken voor je mailinglijst:



  1. Opt-informulier:
    • Een opt-informulier is meestal een permanent of semi-permanent element op een website, zoals een inschrijvingsvakje of een formulierveld.
    • Het wordt vaak weergegeven als onderdeel van een aanmeldingspagina of een specifieke "abonneer je op onze nieuwsbrief" sectie op de website.
    • Bezoekers moeten actief handelen, zoals het invullen van hun e-mailadres en op een knop klikken, om zich aan te melden voor de nieuwsbrief of om andere acties uit te voeren.

      Voorbeeld van een opt-informulier die op een vaste plek van een websitepagina zichtbaar is.
  2. Pop-up:
    • Een pop-up is een venster dat abrupt verschijnt op een websitepagina en meestal de aandacht van de bezoeker trekt. In dit venster wordt jouw opt-informulier getoond
    • Het kan verschijnen zodra een bezoeker de website opent (een onmiddellijke pop-up) of na een bepaalde tijd of actie, zoals scrollen of een bepaalde pagina bezoeken (exit-intent pop-up) of na het klikken op een knop of link.
    • Pop-ups kunnen verschillende doeleinden hebben, waaronder het verzamelen van e-mailadressen voor nieuwsbrieven, het promoten van aanbiedingen of het verstrekken van belangrijke informatie.

      Voorbeeld Pop-up met opt-informulier die over een websitepagina heen verschijnt.

Het belangrijkste verschil tussen een pop-up en een opt-informulier is dus de manier waarop ze worden gepresenteerd en geactiveerd. Pop-ups zijn vaak opvallender en kunnen de conversie verbeteren, maar sommige bezoekers kunnen ze als opdringerig ervaren. Opt-informulieren zijn subtieler en geven bezoekers meer controle over hun beslissing om zich aan te melden voor iets of niet. De keuze tussen beide hangt af van de doelstellingen van de website en de voorkeuren van de bezoekers.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?