Beheer extra gebruikers en gebruikersrollen voor je Enormail account


Inleiding

Met het Enormail Mammoet pakket heb je de mogelijkheid om meerdere gebruikers en gebruikersrollen in te stellen. Zo kan je met meerdere mensen, teamleden of collega's aan je e-mailmarketing campagnes werken. Je account heeft tot 5 gebruikersrollen met verschillende bevoegdheden: Eigenaar, Admin, Manager, Marketeer en Accountant.


Gebruikersniveaus

Eigenaar De Eigenaar is primair contactpersoon voor het account. Eigenaren kunnen alle acties in het account uitvoeren, inclusief het uitnodigen van nieuwe gebruikers, het bewerken van factuurgegevens en het sluiten van het account.
Admin Deze rol heeft dezelfde toegangsrechten als de Eigenaar. Geef deze rol alleen aan iemand wanneer je iemand de volledige controle wilt geven over je account.
Manager Deze rol heeft beperkte Admin rechten. In principe kan de Manager alles doen in je account behalve, opzeggen, gebruikers beheren, betalings- accountgegevens inzien of API sleutels bekijken.
Marketeer Deze rol kan alleen mailingen opmaken en verzenden, autoresponders beheren en contacten beheren. Deze rol ken je toe wanneer je iemand alleen toegang wilt geven tot je account om je campagnes in te richten en te beheren.
Accountant Deze rol kan alleen je facturen inzien en downloaden. Deze rol is dan ook alleen bedoeld voor een administratief medewerker of boekhouder.

Let op: Afhankelijk van je gebruikersniveau kunnen bepaalde accountpagina's en functies er anders uitzien of ontoegankelijk zijn. Eigenaren en Beheerders hebben volledige toegang tot het account.


Let op: Alleen als je een Mammoet pakket hebt kan je meerdere gebruikers en gebruikersrollen toevoegen. Bekijk onze prijspagina voor meer informatie of lees hier hoe je moet upgraden: Upgraden naar Mammoet.


Een nieuwe gebruiker toevoegen

Via de Gebruikerspagina kan je iemand toegang geven tot je Enormail account. Op deze pagina kunnen Eigenaren en Admins nieuwe gebruikers uitnodigen, de toegang intrekken, gebruikersuitnodigingen bekijken en uitnodigingsmails opnieuw verzenden of annuleren.

 1. Klik rechtsboven op Account en vervolgens in de linker kolom op Gebruikers.

 1. Klik op de lichtblauwe knop Nieuwe gebruiker.

 1. Voer het e-mailadres van de persoon in aan wie je toegang wilt verlenen. Kies vervolgens een optie in het gedeelte Gebruikersrol en klik op Uitnodiging verzenden.

 1. De nieuwe gebruiker krijgt nu een uitnodiging per e-mail toegestuurd waarmee ze de toegang tot het Enormail account en hun toegewezen rol kunnen accepteren middels een bevestigingslink.

 1. De nieuwe gebruiker moet vervolgens enkele basisgegevens invullen alvorens ze toegang krijgen:

Probleemoplossing bij niet ontvangen van uitnodigingsmail


Let op: Als je een nieuwe gebruiker die je uitnodigt voor je account geen e-mail ontvangt kunnen onderstaande oorzaken je verder helpen om het probleem op te lossen:


 • Het adres bevat fouten of is verkeerd getypt: Zorg ervoor dat je het juiste adres hebt ingevoerd toen je de uitnodiging verstuurde.
 • De e-mail is nog onderweg: Afhankelijk van het internetverkeer en hoe druk de ISP (Internet Server Provider) van de ontvanger is, kan het enkele uren duren voordat e-mails aankomen. Dit zou zich tijdens piekuren voor kunnen doen.
 • De e-mail wordt vastgehouden door spamfilters: Vraag de ontvanger om hun spammap te controleren op de uitnodigingsemail. Is er geen e-mail aanwezig probeer dan een alternatief e-mailadres te gebruiken.

Gebruikersrol wijzigen

Een Eigenaar of Admin kan de gebruikersrol van een gebruiker wijzigen.

 1. Klik rechtsboven op Account en vervolgens op Gebruikers.

 1. Klik bij de betreffende gebruiker op Wijzigen.

 1. Kies een nieuwe optie in het gedeelte Gebruikersrol.

Let op: Het e-mailadres van een gebruiker kan niet worden gewijzigd, voeg een nieuwe gebruiker toe met het gewenste e-mailadres als je het e-mailadres wilt aanpassen.


Toegang van een gebruiker stopzetten

Eigenaars en Admins kunnen de toegang tot een Enormail account stopzetten.

 1. Klik rechtsboven op Account en vervolgens op Gebruikers.

 1. Klik bij de betreffende gebruiker in het dropdown menu op Verwijderen.

 1. Klik in de dialoog pop-up vervolgens op de rode knop Verwijderen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?