Wat betekenen de onbevestigde contacten op mijn mailinglijst?


Onbevestigde zijn contacten die niet op de link in je bevestigingsmail hebben geklikt om toestemming te geven dat ze mailings van je willen ontvangen


Hieronder meer informatie en enkele tips en suggesties om dit te voorkomen:

  • Je hebt een double optin proces ingesteld bij de instellingen van je formulier(dit staat standaard zo ingesteld). Dit betekent dat mensen voordat ze ingeschreven worden op je mailinglijst eerst op een link moeten klikken die wordt verzonden naar het e-mailadres waarmee ze hebben geregistreerd. Niet iedereen doet dat en de contacten waarbij die link niet is aangeklikt komen in onbevestigd te staan. 
  • Het is vrij normaal dat een percentage zich niet bevestigd (over het algemeen is dit wel 20% tot 25%). Het kan zijn dat er veel nep aanmeldingen tussen zitten (dat zie je vaak als de naam niet overeenkomt met de naam in het e-mailadres). Als je toch denkt dat er veel goede aanmeldingen verloren gaan kun je overwegen om over te stappen op single optin. Hierdoor hoeven mensen niet meer te bevestigen via een bevestigingsmail en komen ze direct op bevestigd te staan, echter heeft dit ook nadelen. Wij adviseren over het algemeen met een double optin lijst te werken, dan heb je de meest betrouwbare lijst. Wat het verschil tussen single en double optin is kan je hier lezen:  Wat is het verschil tussen een single- en double optin?

    Onderstaand screenshot laat zien waar je double optin en single optin kan instellen:
  • Wat ook kan gebeuren is dat de bevestigingsmail bij sommige mensen in de spamfolder terechtkomen, enkele goede tips om te voorkomen dat mails in de spam komen kan je lezen in het volgende kennisbank artikel: https://kb.enormail.eu/article/80-hoe-voorkom-ik-dat-mijn-mail-in-de-spambox-terechtkomt

    Hier een algemene tip; voeg een extra tekst toe op het bedankscherm van je formulier in de trant van onderstaand voorbeeld, dit geeft mensen een extra trigger om in hun spamfolder te kijken. Als je trouwens je eigen bedankpagina gebruikt adviseren we je om op die pagina een soortgelijke tekst te zetten. 

  • Contacten die niet bevestigd hebben kunnen geen mailings of herinneringen worden toegezonden, dit zou mogelijk veel spamklachten kunnen veroorzaken. Je kan dus niet de followup mailing functionaliteit gebruiken voor onbevestigde contacten. Er kan geen mail nagestuurd worden aan mensen die niet op de bevestigingslink geklikt hebben.
  • Als je de mensen persoonlijk kent en je zeker weet dat ze je mailings willen ontvangen zou je ze handmatig kunnen activeren in Enormail. Dit kan je doen door naar het betreffende contactenoverzicht te gaan en  de gewenste contacten te selecteren en te kiezen voor 'activeren'.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?