Elementor koppelen met Enormail

Elementor is een populaire Wordpress plugin waarmee je professionele website's en webpagina's kan maken. Het is mogelijk Enormail te koppelen aan Elementor en aan de popups van Elementor.

Je kan Enormail en Elementor op 3 verschillende manieren koppelen:

1. Via Elementor webhooks (Je hebt hiervoor een Elementor Pro account nodig)
  2. Via Elementor HTML widgets
  3. Via Zapier (Je hebt hiervoor een Zapier account nodig)

NB: De eerste methode is in onze ogen de beste methode om Enormail en Elementor aan elkaar te koppelen.

Methode 1: Enormail koppelen via Elementor webhooks

Voordat we de koppeling kunnen maken met Elementor moeten we deze activeren in Enormail op je lijst. Je kunt hiervoor een bestaande of een nieuwe lijst gebruiken. Heb je meerdere formulieren dan kan je ervoor kiezen om meerdere lijsten te gebruiken. Je kunt ook 1 lijst gebruiken voor alle formulieren.

1. Ga in je Enormail account naar Contacten
  2. Klik op je Lijst of maak een Nieuwe lijst
  3. In het contactenoverzicht van je lijst klik in het linker menu op Integraties
  4. Klik vervolgens op het Elementor logo

5. Klik op: Ja, contacten uit Elementor automatisch op deze lijst plaatsen en dan op Opslaan

6. Kopieer vervolgens de url uit het Postback url veld. Deze heb je nodig in Elementor om de koppeling vanuit je Formulier te maken.
  7. Ga nu naar je Elementor website en naar het formulier / popup dat je aan Enormail wilt koppelen. Klik op het formulier om de Formulier instellingen te openen. Klik vervolgens op Acties na indienen en selecteer via het plusje de Webhook optie.

Selecteer webhook actie bij het actie na indienen instellingsscherm

8. Ga nu naar de Webhook instellingen (deze is nieuw erbij gekomen na het toevoegen van de webhook optie bij actie na indienen). Plak de Postback url die in stap 6 is gekopieerd en zet deze in het Webhook URL veld.

Let op! Zorg dat Geavanceerde gegevens op Ja staat.

Vul de Postback url in op het Webhook URL veld in Elementor

9. Tot slot moet je de Veldnamen controleren zodat Enormail deze kan herkennen. Klik op de Formuliervelden optie in je Elementor formulier.

Klik op een veld en klik vervolgens op Geavanceerd. Controleer of bij het ID een veldnaam staat dat Enormail kan herkennen. Je kunt de volgende veldnamen gebruiken:

- email (e-mailadres)

- gender (M / V)

- name (Voornaam of volledige naam)

- lastname

- address

- postal

- city

- country

- telephone

- birthday

- custom1 (Vrij in te vullen extra veld)

- custom2 (Vrij in te vullen extra veld)

- custom3 (Vrij in te vullen extra veld)

10. Klik vervolgens op Publiceren in Elementor om je wijzigingen op te slaan. Vanaf nu is je Elementor koppeling actief!

Methode 2: Enormail koppelen met Elementor via de Elementor HMTL Widget

Je kan een Elementor HTML widget in je Elementor pagina of popup plaatsen. In deze HTML widget moet de HTML code van je Enormail formulier geplakt worden. Zodra je dit hebt gedaan en de pagina opslaat is je Enormail formulier gekoppeld.

1) Ga in Enormail naar  Formulieren en klik op Nieuw formulier en sla je formulier op. Uiteraard kan je ook een bestaand formulier gebruiken. Voor het voorbeeld gebruiken we alle standaard waarden.

2) Ga naar  Publiceren, klik op tabblad HTML en klik op de knop Kopieer code. Het beste kan je voor de onderste knop kiezen, optie b, HTML formulier zonder opmaak, maar het is ook mogelijk om voor optie a te kiezen.

3) Kies op je Elementor pagina voor de Elementor HTML widget en sleep deze op een plek naar keuze van je webpagina. Plak vervolgens de code uit stap 2 in de HTML widget en sla je pagina op. Je kan de code plakken door met je rechter muisknop te klikken en te kiezen voor Plakken of je gebruikt de sneltoetsencombinatie CTRL + V. (Command + V op Apple)

Je Enormail formulier wordt nu op je Elementor pagina getoond en is gekoppeld aan Elementor.

Methode 2: Enormail koppelen met Elementor via Zapier

Ter informatie: Deze methode is moeilijker om te realiseren en vereist enige technische kennis. We adviseren daarom bij voorkeur methode 1 te gebruiken.

Met Zapier kun je Enormail aan 1000+ applicaties koppelen, waaronder Elementor.  Met Elementor moet je dit doen door een zogenaamde webhook te maken met Zapier. Het volgende helpartikel van Elementor legt uit hoe dit moet: https://elementor.com/help/zapier-elementor-integration/

Je kunt de koppeling volledig naar wens inrichten en je hebt praktisch geen technische kennis nodig. Je kunt onze Zapier koppeling gebruiken, waarmee je vervolgens een koppeling met een programma van jouw keuze kan maken.

De link naar de 'Zap' van Enormail is: https://zapier.com/app-directory/enormail/integrations