CCV Shop koppelen met Enormail

Via de CCV Shop koppeling kan je klanten en nieuwsbrief inschrijvers vanuit je CCV Shop Webshop op een mailinglijst plaatsen in Enormail. De koppeling biedt de mogelijkheid om automations per product of meerdere producten te starten op basis van de aankoop van je klanten.

Let op:

De koppeling tot stand brengen kan mogelijk niet werken als je met de Safari browser van Apple werkt. We adviseren je dan om Google Chrome, Firefox of een andere internetbrowser te gebruiken. Ook adviseren we om je CCV Shop vanuit de browser te laden en niet vanuit de CCV Shop app.

Tip:

Misschien vind je ons blogartikel over de CCV Shop /Enormail koppeling ook wel interessant.

Stap 1:

Om de installatie te starten zul je zowel in Enormail als je CCV Shop webshop moeten inloggen. Zorg dus dat je op beide applicaties een account hebt aangemaakt.

Je hebt tenminste 2 mailinglijsten nodig in Enormail. Een Algemene mailinglijst voor je nieuwsbrief inschrijvers en een Klantenlijst voor je klanten. Dit kunnen niet dezelfde lijsten zijn dus zorg dat je deze hebt aangemaakt voordat je de installatie begint.

Stap 2: Open de Enormail CCV Shop App

1. Log in op je CCV Shop en ga naar de App Store. Zoek vervolgens op Enormail. Klik daarna op Installeren.

Stap 3: Installeer de CCV Shop Enormail app

1. Klik op de Installeren knop en er zal een nieuw scherm openen. Klik op Volgende  om de toegangsrechten van de App te accorderen.
  2. Log in op je Enormail account met je gebruikersnaam en wachtwoord van Enormail. Hiermee verbind je je CCV Shop account met Enormail.
  3. Na het inloggen op je account kan je de instellingen invoeren. Er zijn 3 instellingen die je kunt aanpassen:

Algemene mailinglijst
    Hierop worden de inschrijvers geplaatst die zich aanmelden via je nieuwsbrief inschrijfformulier op je webshop en onderaan het bestelproces. Dit zijn dus niet je klanten.

Klanten mailinglijst
    Dit is de mailinglijst waarop de contacten worden geplaatst na het voldoen van een betaalde bestelling. Hierop komen alle contacten die een bestelling hebben geplaatst.

De klanten mailinglijst is verplicht. Je kunt in Enormail daarnaast mailinglijsten aanmaken en koppelen voor productspecifieke bestellingen. Hierdoor kan je autoresponders starten na het bestellen van een bepaald product.

E-commerce statistieken
    Als je E-commerce statistieken aanzet worden orders en productregels opgeslagen in Enormail. Hiermee kan je in Enormail zien welke producten je contacten hebben gekocht en hoeveel omzet er per contact wordt gemaakt. Daarnaast kan je via E-commerce fillters contacten selecteren en mailen op basis van aankopen en omzet.
  4. Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan en de koppeling te activeren. Klik daarn op Sluiten. Je bent hierna klaar in CCV Shop.

Stap 4: Product specifieke lijsten in Enormail koppelen (optioneel)

1. Login op je Enormail account en klik op Contacten.
  2. Om autoresponders te starten voor specifieke producten moet je voor elk product / productgroep een lijst aanmaken. Maak een nieuwe lijst aan en klik erop.
  3. Klik op Integraties en klik op het CCV Shop logo.
  4. Vink vervolgens aan Ja, klanten vanuit CCV Shop op deze lijst plaatsen wanneer ze bepaalde producten bestellen
  5. Selecteer de producten uit je CCV Shop. Wanneer deze besteld worden wordt het contact op de lijst geplaatst.

Stap 5: De koppeling testen

Zodra je de installatie stappen hebt doorlopen kan je de koppeling testen. Contacten worden vanuit CCV Shop op de lijst geplaatst zodra een order de betaald status krijgt.

1. Plaats een nieuwe order via de Admin omgeving of via de webshop op je CCV Shop
  2. Log in op je CCV Shop en klik daarna op Mijn orders en vervolgens op Orderbeheer
  3. Klik vervolgens op het bekijk order icoontje van de order die je wilt testen
  1. Scroll daarna naar onderen in het order overzicht en klik op Wijzig status
  2. Er opent een nieuw scherm. Zet Order betaald op JA en klik daarna op Wijzigen

Dat was het! Als het goed is zijn de contactgegevens van de klant automatisch in je klantenlijst en eventuele product specifieke lijsten gezet. Soms kan er een paar minuten tussenzitten in de synchronisatie.

Let er op dat je tijdens het testen je e-mailadres niet op de lijst laat staan want dan worden autoresponders niet opnieuw getriggered.