Hoe kan ik WooCommerce koppelen aan Enormail?

Als je producten verkoopt in je WooCommerce webshop en je wilt graag je klanten automatisch na het plaatsen van een order in je lijst plaatsen dan kan dat eenvoudig via onze WooCommerce koppeling.

De koppeling kan worden ingesteld door een webhook aan te maken in WooCommerce. In de volgende stappen laten we je zien hoe je de webhook goed instelt.

1. Ga in Enormail via "Contacten" naar je lijst en klik in het overzicht op instellingen. Klik vervolgens op het tabblad "integraties" en klik op het "WooCommerce" logo om de koppeling met WooCommerce te activeren.

2. In het WooCommerce integratie scherm kiezen we voor de optie "Ja. contacten vanuit WooCommerce automatisch op deze lijst plaatsen". Er opent een nieuw tekstvlak met een url die je moet invullen in je WooCOmmerce webshop. Kopieer de url en klik op "Opslaan".

3. Log in op je Wordpress admin omgeving en ga naar de WooCommerce instellingen pagina. Klik vervolgens op het tabblad "Geavanceerd" en in de instellingen op "Webhooks". Klik vervolgens op "Nieuwe webhook aanmaken".

4. In het webhook gegevens scherm gaan we een nieuwe webhook aanmaken. Vul de volgende gegevens in:

Naam: Enormail
Status: Actief
Onderwerp: Bestelling toegevoegd (kan je kiezen uit dropdown menu)
Aflever-URL: Hier vullen we de url in die je in stap 2 uit Enormail hebt gekopieerd.
Geheim: Vul een zin of lang woord in (Dit wordt niet gebruikt in Enormail)
API-versie: Laat staan op default waarde (WP REST API-integratie v2)

5. Als het goed is staat de webhook nu ingesteld en actief, controleer dit door naar het overzicht te gaan van de webhooks in je WooCommerce omgeving.

6. Tot slot gaan we de webhook testen. Indien je geen echte bestelling wilt plaatsen raden wij aan de WooCommerce Order Test plugin te installeren. Met deze plugin kan je namelijk eenvoudig je bestelproces doorlopen zonder een daadwerkelijke betaling te hoeven doen. De plugin werkt overigens alleen als je ingelogd bent als admin in je Wordpress omgeving.

Plaats een bestelling van 1 of meerdere producten in je WooCommerce webshop. Rond vervolgens het bestelproces af zodat er een nieuwe order in je WooCommerce omgeving komt te staan.

Ga vervolgens naar de bestellingen in je WooCommerce webshop.

7. Klik op de bestelling en zet de status op "Afgerond" en sla de bestelling op. Nadat de bestelling is afgerond wordt namelijk automatisch een signaal naar Enormail gestuurd met de klantgevens van de bestelling.

8. Als het goed is heb je nu een nieuw contact op je Enormail lijst. Ga naar je lijst en controleer of er een contact is aangemaakt met de klantgegevens uit je WooCommerce webshop.

In de extra velden worden automatisch het orderId van WooCommerce geplaatst en de producten die besteld zijn. Met behulp van segmenten kan je eenvoudig je contacten filteren op productniveau.