Hoe kan ik een PDF document verzenden na aanmelding

Een gratis weggever aanbieden aan contacten die zich inschrijven op je mailinglijst is een uitermate effectieve methode om meer inschrijvers op je mailinglijst te krijgen. In Enormail kun je dit op 2 verschillende manieren instellen.

Verzend je weggever in een autoresponder

1. Maak een nieuw inschrijfformulier en koppel deze aan je mailinglijst waarin je aangeeft dat als mensen zich inschrijven zij jouw gratis weggever ontvangen.
  2. Maak een nieuwe autoresponder en koppel deze aan dezelfde lijst als het formulier die je zojuist hebt aangemaakt.
  3. Maak een nieuw e-mailbericht aan in de autoresponder en verzend deze direct na aanmelding. In het e-mailbericht plaats je een link met de url naar je gratis weggever.

Let op: Omdat spamfilters erg gevoelig zijn voor het meesturen van bestanden in e-mailberichten is het in Enormail niet mogelijk om attachments mee te zenden. Door je bestand op Dropbox, Google drive of je website te plaatsen en vervolgens de link naar het bestand in je mailing te kopiëren kun je mensen toch een bestand sturen.

Bied je weggever aan op je bedankpagina

1. Maak een nieuw inschrijfformulier en koppel deze aan je mailinglijst waarin je aangeeft dat als mensen zich inschrijven zij jouw gratis weggever ontvangen.
  2. Zorg ervoor dat je double opt-in hebt aanstaan in je formulier
  3. Vink onder "Bedankpagina double optin bevestigd" de optie aan dat je een eigen url wilt opgeven. Plaats hier vervolgens de url van je bedankpagina waarop je de download van je weggever hebt staan.