Hoe kan ik een gratis weggever zoals PDF document verzenden na aanmelding

Een gratis weggever aanbieden aan contacten die zich inschrijven op je mailinglijst is een uitermate effectieve methode om meer inschrijvers op je mailinglijst te krijgen. In Enormail kun je dit op 2 verschillende manieren instellen.

Belangrijk om van te voren te weten:

Omdat spamfilters erg gevoelig zijn voor het meesturen van bestanden in e-mailberichten is het in Enormail niet mogelijk om attachments mee te zenden. Door je bestand op Dropbox, Google drive of je eigen website te plaatsen en vervolgens de link naar het bestand in je mailing te kopiëren kun je mensen toch een bestand sturen. Door een bestand als link in je mailing aan te bieden ipv van een attachment is de kans om in de spambox terecht te komen veel lager en wordt je mailing beter geopend.

Optie 1: Verzend je weggever in een autoresponder

1. Maak een nieuw inschrijfformulier en koppel deze aan je mailinglijst waarin je aangeeft dat als mensen zich inschrijven zij jouw gratis weggever ontvangen.
  2. Maak een nieuwe autoresponder en koppel deze aan dezelfde lijst als het formulier die je zojuist hebt aangemaakt.
  3. Maak een nieuw e-mailbericht aan in de autoresponder en verzend deze direct na aanmelding. In het e-mailbericht plaats je een link met de url naar je gratis weggever.

Het volgende artikel legt uit hoe je een autoresponder inricht: Autoresponder inrichten met Enormail

Optie 2: Bied je weggever aan op de bedankpagina van je inschrijfformulier

1. Maak een nieuw inschrijfformulier en koppel deze aan je mailinglijst waarin je aangeeft dat als mensen zich inschrijven zij jouw gratis weggever ontvangen.
  2. Zorg ervoor dat je double opt-in hebt aanstaan in je formulier
  3. Vink onder "Bedankpagina double optin bevestigd" de optie aan dat je een eigen url wilt opgeven. Plaats hier vervolgens de url van je bedankpagina waarop je de download van je weggever hebt staan of plaats hier de direct link naar je download.

Ps. Deze methode kan je ook toepassen voor single opt-informulieren