Video insluiten in mailing

Het insluiten van een video (Youtube, Vimeo, etc) kan je het beste doen door simpelweg een mailing te sturen met daarin de link naar je video.

Het insluiten van video in een e-mail ondersteunen we bewust niet. Een video meezenden en afspelen in een e-mail wordt namelijk niet volledig ondersteund door alle e-mail programma's. Zo ondersteunen bijvoorbeeld Gmail en Yahoo het direct afspelen van een video in een e-mail niet. Dus niet iedereen die jouw mail opent kan dan jouw video bekijken in de mailing. Apple Mail en Outlook.com zijn één van de weinige e-mail programma's die tot op heden het direct van video afspelen wel toestaan.

Wat je eventueel nog kunt doen is een screenshot maken van de video, deze afbeelding plaatsen in je mailing en vervolgens een link op deze afbeelding zetten naar de video. Eventueel kan je er nog een play button in je afbeelding plaatsen, bijvoorbeeld met Microsoft Paint of Photoshop, als dit voor jou toereikend is. Als je

Als mensen dan op de afbeelding van de video klikken gaan ze automatisch naar de locatie(bijvoorbeeld Youtube, Vimeo, Zoom, Dropbox, Google of jouw website) waar de video staat en kunnen ze deze bekijken. Deze methode wordt het meeste toegepast en wordt ondersteund op alle e-mailprogramma's.

Dit doe je als volgt:

Als je de Standaard mailing gebruikt:

1) Klik op het icoontje afbeelding invoegen. Upload jouw afbeelding naar keuze.
2) Klik op de afbeelding, klik vervolgens op het ketting icoontje om een link naar je video in te voeren.

In onderstaand screenshot wordt dit toegelicht:

Als je de Live Designer gebruikt:

1) Klik op blok "Toevoegen", kies voor "Afbeelding"

2) Upload jouw afbeelding naar keuze en geef bij afbeelding url de link naar je Video op.