Video insluiten in mailing

Het insluiten van een video (Youtube, Vimeo, etc) kan je het beste doen door simpelweg een mailing te sturen met daarin de link naar je video.

We adviseren een screenshot te maken van je video en deze previewafbeelding te plaatsen in je mailing. Vervolgens plaats je een link op deze afbeelding zetten naar de video. Eventueel kan je er nog een play button in je afbeelding plaatsen, bijvoorbeeld met Microsoft Paint of Photoshop, als dit voor jou toereikend is.

Tip! Onze video module voor de drag and drop editor doet allemaal dit volledig automatisch voor je. Je hoeft alleen de link naar je video te plaatsen.

Het insluiten van video en deze direct afspelen in het mailprogramma ondersteunen we bewust niet. Een video meezenden en afspelen in een e-mail wordt namelijk niet volledig ondersteund door alle e-mail programma's. Zo ondersteunen bijvoorbeeld Gmail en Yahoo het direct afspelen van een video in een e-mail niet. Dus niet iedereen die jouw mail opent kan dan jouw video bekijken in de mailing. Apple Mail en Outlook.com zijn één van de weinige e-mail programma's die tot op heden het direct van video afspelen wel toestaan. 

Als mensen dan op de afbeelding van de video klikken gaan ze automatisch naar de locatie(bijvoorbeeld Youtube, Vimeo, Zoom, Dropbox, Google of jouw website) waar de video staat en kunnen ze deze bekijken. Deze methode wordt het meeste toegepast en wordt ondersteund op alle e-mailprogramma's.


Hieronder uitleg hoe je voor onze 3 editors een video insluit:

1) Video insluiten met de Drag and drop editor:

a) Sleep het video icoon naar het opmaak canvas van je mailing

Youtube video plaatsen in je mailing

b) Geef de link naar je video op en eventueel de stijl van de play knop.

Video insluiten in je mailing


2) Video insluiten met de Teksteditor editor:

a) Klik op het icoontje afbeelding invoegen. Upload jouw afbeelding naar keuze.
b) Klik op de afbeelding, klik vervolgens op het ketting icoontje om een link naar je video in te voeren.

In onderstaand screenshot wordt dit toegelicht:

2018-06-01_16-19-46.png


3) Video insluiten met de Live editor

a) Klik op blok Toevoegen, kies voor Afbeelding

2018-06-01_16-30-02.png

b) Upload jouw afbeelding naar keuze en geef bij afbeelding url de link naar je Video op.

2018-06-01_16-30-46.png

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?