Enormail koppelen met Leadpages Drag and drop builder

Enormail kan uitstekend geintegreerd worden op je Leadpages landingpagina's. In deze handleiding lees je hoe je dit kan instellen.

Stap 1: Maak een Enormail inschrijfformulier

Klik op "formulieren" in je Enormail account en maak een nieuw inschrijfformulier.

Stap 2: Maak een nieuwe Leadpages pagina

Log in op je Leadpages account en maak een nieuwe Leadpage.

Kies bij het aanmaken van je pagina voor een Drag and drop pagina en niet voor de standard sjablonen. We kiezen in het voorbeeld voor het Simple Email Capture II sjablooon in de catogorie Newsletter or Sign Up sjablonen. Uiteraard kan je elk ander sjabloon kiezen voor je pagina.

Stap 3: Plaats de javascript code van je Enormail formulier op je Leadpage.

Ga naar je formulier in Enormail en kies voor publiceren. Kopieer vervolgens de Javascript code uit op het Website tabblad.

Nadat je de javascript code heb gekopieerd uit Enormail ga je terug naar je Leadpage pagina en plaats je de javascript code in het vakje onder:
 Immediately after the opening <body> tag op de Page Tracking instellingen. Sla de wijzigingen op.

Stap 4: Plaats de formulier html code van Enormail op je Leadpage pagina.

Om je formulier te activeren op je pagina moet je de html code kopieren uit Enormail. Ga wederom naar de publiceren pagina van je formulier in Enormail en kopieer de html code onder Optie A.

Ga vervolgens naar de Drag an Drop builder van Leadpages en verwijder de knop of formulier widget die op de pagina staat. In ons voorbeeld gaan we de knop "Okay sign me up verwijderen".

Kies vervolgens uit de widgets aan de linker kant de HTML widget en sleep deze op de plek waar de knop stond. Klik vervolgens op de HTMLwidget en plak de code die je in stap 4 hebt gekopieerd in het zojuist geopende tekstvlak. Klik vervolgens op save.

Klik tenslotte op publiceren.

Stap 5: Finetunen en opmaken.

Je formulier is vanaf nu gekoppeld aan je Leadpage pagina. De pagina kan je opmaken in Leadpages en je formulier in Enormail. In de formulierendesigner van Enormail kan je extra velden toevoegen of je formulier van andere opmaak voorizen. Daarnaast is het mogelijk om de pagina van een Popup te voorzien indien gewenst.