Follow-up mailing verzenden naar contacten die mijn mailing niet geopend hebben

Helaas komt het voor dat je keurig opgemaakte mailing niet door iedereen gelezen wordt. Door overvolle mailboxen en druk bezette agenda's worden e-mailberichten vaak over het hoofd gezien. Daarom kun je in Enormail met 1 druk op de knop een follow-up mailing verzenden naar al je contacten die je mailing niet hebben geopend. Hierdoor kan je je openratio tot wel 30% verbeteren.

1. Ga naar de statistieken van de mailing waarop je een follow-up mailing wilt verzenden en klik rechtsboven op nieuwe follow-up mailing.

2. Je komt nu in het mailing opmaken scherm. Er is een kopie van je oorspronkelijk verzonden mailing gemaakt met in de titel de tag [FOLLOWUP]. Maak enkele wijzigingen in je onderwerp of inhoud van je mailing zodat de mailing niet exact hetzelfde is.

3. Verzend de mailing direct of plan de mailing in op een later tijdstip. Als het goed is zie je bij verzenden dat de mailing wordt verzonden naar de contacten die je oorspronkelijk verzonden mailing niet hebben geopend en kan je geen lijsten selecteren.

Hoewel er geen beperkingen zijn opgelegd in het gebruik van deze functie is het aan te raden deze niet in te zetten bij elke mailing en niet te snel te verzenden na de eerste  mailing. Je loopt namelijk het risico dat je hierdoor meer uitschrijvingen en spam klachten krijgt omdat de mailing er soms voor kan zorgen dat mensen hem dubbel te zien krijgen als de mailingen te vlak achterelkaar zijn verzonden.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?