Hoe installeer ik de Enormail plugin op mijn Wordpress site?

Enormail biedt een gebruiksvriendelijke Wordpress plugin voor het eenvoudig koppelen van je formulieren en popups.

Het installeren van de plugin gaat als volgt:

1) Download de plugin via de volgende link:  officiële Enormail Wordpress plugin

1.1) Let op: Werk je op Apple/Safari? Apple/Safari heeft de gewoonte om .zip bestanden direct automatisch uit te pakken bij het downloaden en dus de uitgepakte map op je computer te zetten. Hierdoor kan je hem daarna niet meer kan uploaden in je Wordpress omgeving. Via onderstaande link wordt uitgelegd hoe je dit automatisch uitpakken (even) kan uitzetten zodat je wel de zip file kunt uploaden:

https://www.appletips.nl/mac-automatisch-openen/

2) Ga in je Wordpress admin omgeving naar Plugins > Nieuwe toevoegen > Upload

3) Klik op de knop "Plugin uploaden" en vervolgens op de knop "Bestand kiezen".  Lokaliseer de plugin in de downloadlocatie op je computer en klik op "Nu installeren".

4) Klik als laatste op de blauwe knop "Plugin activeren". De Enormail Wordpress staat nu geactiveerd voor je website.

5) Als laatste moet je onder "Instelllingen" van de Enormail plugin jouw Enormail API sleutel invoeren zodat jouw Enormail account wordt gekoppeld met je Wordpress site en plugin. Een Enormail API sleutel aanmaken is heel eenvoudig. Hoe dat moet lees je hier:  Hoe maak ik een API sleutel aan?

6) Nu heb je alles geregeld om jouw Enormail formulieren op je Wordpress website te kunnen plaatsen. Ook dit is heel eenvoudig en wijst zich uiteindelijk vanzelf. In het volgende kennisbank artikel vind je meer informatie over hoe dit precies moet:  Enormail formulier op Wordpress site plaatsen