Phoenix koppelen met Enormail

Werk je met de "Phoenix" website software van de Internet Marketing Universiteit? Dan kun je Enormail gemakkelijk aan je website koppelen. Samen met de Internet Marketing Universiteit hebben wij een koppeling gebouwd zodat inschrijvingen via een widget of optinpagina automatisch bij Enormail op jouw mailinglijst worden ingeschreven.

Je Phoenix website koppelen met Enormail [STAPPENPLAN]

Stap 1: Log in in je Phoenix admin omgeving waar je je website kunt aanpassen en klik op "Marketing tools"

Stap 2: Klik vervolgens op "E-mailmarketing"

Stap 3: Navigeer naar "Verbinden met een mailinglist provider"

Stap 4: Hier vul je de API sleutel in van Enormail, deze is voor iedereen anders en kun je in Enormail vinden onder "Mijn account" -> "API toegang". Lees hier hoe je een API Sleutel in Enormail kunt aanmaken

Stap 5: Als je de API Sleutel hebt ingevuld klik je op "Save" en vervolgens klik je op "E-mailmarketing"

Stap 6: Klik vervolgens op "Lijst aanmaken" om een connectie te maken met één van de lijsten in jouw Enormail account.

Stap 7: Hier vul je de naam van de mailinglijst in, deze hoeft niet overeen te komen met de naam van de lijst in Enormail maar dat maakt het wel duidelijker. Heb je de lijst naam ingevuld, dan klik je op doorgaan.

Stap 8: Nu kun je een lijst kiezen waarop inschrijvers moeten worden ingeschreven, heb je een lijst gekozen dan klik je op "Lijst aanmaken"

De connectie met Enormail is nu helemaal gemaakt. Nu kun je gebruik maken van de functionaliteiten die Phoenix te bieden heeft, zoals het aanmaken van magnets en optinpagina's.

Een optinpagina maken in Phoenix

Nu de koppeling tussen Enormail en Phoenix is gemaakt kun je een optinpagina gaan maken. Dit doe je als volgt.

Stap 1: Je gaat in je Phoenix website naar "Marketing Tools"

Stap 2: Je klikt op "E-mailmarketing"

Stap 3: Vervolgens navigeer je naar "Nieuwe optin page aanmaken"

Stap 4: Nu doorloop je de stappen in de wizard van Phoenix

Stap 5: Door in het optinformulier te klikken kun je instellen met welke mailinglijst je de optinpagina wilt koppelen. Vergeet daarna niet om deze wijziging op te slaan.