WishList koppelen met Enormail

Via de WishList Member koppeling kan je leden vanuit je membership website automatisch synchroniseren met je Enormail mailinglijst. Je members worden met deze koppeling vanuit je WishList Member omgeving automatisch op je mailinglijst in Enormail geplaatst.

Let op

Voordat je van start gaat, zorg dat je de laatste versie van de WishList Member plugin hebt geïnstalleerd. Oudere versies (lager dan 3.0) werken niet met deze integratie instellingen. Indien je geen optie ziet in je Wordpress website om te updaten naar 3.x moet je waarschijnlijk je WishList licentie upgraden. Voor meer informatie over de WishList update kan je de WishList website raadplegen.

Stap 1. Activeer de Wishlist koppeling in Enormail

1. Ga in Enormail naar Contacten en kies een lijst
  2. Klik in het overzicht op Instellingen
  3. Klik op het tabblad Integraties en vervolgens op het Wishlist logo

Stap 2. Lijst url kopieren

1. Activeer de Wishlist koppeling door in het Wishlist integratiescherm te kiezen voor de optie Ja, contacten vanuit Wishlist automatisch op deze lijst plaatsen.
  2. Klik op Opslaan
  3. Klik op Kopieer url om de Postback url te kopiëren. Deze gaan we gebruiken in je Wishlist Member website.

Stap 3. Wishlist Member Generic koppeling selecteren in Wordpress

1. We zijn klaar in Enormail. Open je Wordpress website en log in.
  2. Klik in de linker zijbalk op Wishlist Member
  3. Klik op Setup
  4. Klik op Integrations
  5. Klik op het tabblad Email Providers
  6. Klik op Generic

Let op

Indien je Generic (Legacy) actief hebt staan voor Enormail de-activeer deze. Dit is de oude koppeling en wordt niet meer gebruikt.

Stap 4. Wishlist Member Generic koppeling instellen

1. Activeer de Generic koppeling met de switch bovenin
  2. Klik op Membership level waaraan je je Enormail lijst wil koppelen

3. Er opent een dialoog scherm. Plak de url die je in stap 2 uit Enormail hebt gekopieerd in het Subscription Form Post URL veld. Indien je wilt dat contacten op je lijst automatisch moeten worden uitgeschreven als het membership level wordt ingetrokken moet je een vinkje zetten bij Unsubscribe if Removed from level.
  4. Klik als laatste op Save & Close

Let op

Vanaf nu worden members vanuit je WishList automatisch op je mailinglijst in Enormail geplaatst. Indien je verschillende lijsten wilt gebruiken per member level, herhaal dan deze stappen per lijst die je wilt koppelen.