Calendly koppelen met Enormail

Calendly is een online afsprakensysteem waarmee je klanten zelf hun afspraken kunt laten inplannen. Met de Enormail koppeling kan je deze contacten ook direct op je mailinglijst plaatsen. Iedereen die zich aanmeldt via Calendly wordt dan ook ingeschreven op een mailinglijst in Enormail. Zo kan je bijvoorbeeld een autoresponder starten na het inplannen van een afspraak.

De koppeling stel je als volgt in:

Let op: Om gebruik te maken van de Calendly integratie heb je een Calendly Pro abonnement nodig.

1. Ga in Enormail naar Contacten
  2. Klik op een Lijst
  3. Klik op Integraties in het linker menu
  4. Klik op het Calendly logo
Calendly lijst integratie
  1. Er opent zich nu het Calendly instellingen scherm. Voordat we verder kunnen hebben we een Calendly Access Token nodig. Daarvoor gaan we naar Calendly.
  2. Log in op je Calendly omgeving
  3. Klik vervolgens op Intgrations in het hoofdmenu van Calendly

Calendly integraties
  4. Klik vervolgens op API and webhooks

1. Klik daarna op Get a token now

2. Er opent een dialoog box. Geef hierin de Naam op voor de koppeling en klik op Create token

3. Het dialoog venster verandert nu en je kunt de aangemaakte token nu kopiëren. Klik daarvoor op Copy token. Let op dat je dit gelijk doet! Na het sluiten van dit scherm heb je geen mogelijkheid meer om de token te kopiëren en kan je alleen een token krijgen door de stappen in Calendly te herhalen.
  4. Na het kopiëren van de token gaan we deze invullen in Enormail. Ga terug naar het Calendly instellingen scherm van Enormail en vul de zojuist gekopieerde token in op het Personal Access Token veld.

5. Geef bij Scope van de koppeling aan of je alle evenementen van de organistatie wilt koppelen of alleen van de huidige gebruiker waarop je bent ingelogd.
  6. Geef bij Tag koppelen een tag op om automatisch ieder contact dat via deze koppeling op de lijst wordt geplaatst een tag mee te geven.
  7. Klik vervolgens op Opslaan om de koppeling te activeren

De Calendly koppeling is nu actief en iedere aanmelding voor een evenement via Calendly zal automatisch op je Enormail lijst worden geplaatst. Wanneer een contact zich afmeldt van een event zal deze ook op je lijst worden uitgeschreven.

TIP:

Lees ook de voordelen van deze koppeling in ons blogartikel