Disciple koppelen met Enormail

Disciple is een Engels community platform. Met Disciple kan je een volledig eigen community starten inclusief App op je mobiele telefoon. Via onze Disciple integratie kan je eenvoudig je community leden synchroniseren met je contacten in Enormail.

Disciple homepagina

De koppeling met Disciple stel je als volgt in:

1. Klik op Contacten hoofdmenu van Enormail
  2. Klik op de lijst waarop je de integratie wilt instellen in het lijsten overzicht
  3. Klik op Integraties in het linker menu
  4. Klik op het Disciple logo om de integratie instellingen van de koppeling te openen
Disciple integratie activeren

We gaan een Webhook instellen op Disciple die automatisch gegevens synct met Enormail wanneer er bepaalde events plaatsvinden in je Disciple community.

1.Vink in de integratie instelling aan Ja, members uit Disciple automatisch op deze lijst plaatsen

2.Ga naar je Disciple omgeving en maak een nieuwe Webhook, ga naar Manage en dan Webhooks en klik op New webhook

Disciple niewe webhook

3. Kopieer de Payload url en de secret uit de integratie instellingen van Enormail en vul deze in op de webhook instellingen van Disciple.

Vink daarna de events aan waarop je wilt dat de webhook wordt aangeroepen. De volgende events worden door Enormail ondersteund:

• new_user - Schrijft een nieuw contact in na een aanmelding
  • user_updated - Update de gegevens van een Contact
  • user_joined_group - Geeft een groep tag aan een contact
  • user_left_group - Verwijdert een groep tag van een contact
  • user_deleted - Schrijft een contact uit

Klik tot slot Active aan en klik op Save webhook om de webhook van Disciple te activeren.

Actieve webhook na opslaan in Disciple

We gaan nu terug naar de integratie instellingen van Enormail om de Disciple koppeling verder in te stellen en de velden te koppelen.

Velden koppelen

In Disciple heb je de mogelijkheid om zelf velden toe te voegen. Deze velden kan je koppelen in de Enormail Disciple integratie zodat deze ook worden getoond bij het contact in Enormail. Het koppelen van de velden gaat als volgt.

1. Open in de Manage omgeving van Disciple de custom velden.
Disciple custom velden

Neem vervolgens de posities over uit Disciple en zet deze bij het juiste veld in Enormail. Op deze manier weet Enormail welke gegevens in welk veld moet worden geplaatst als de webhook wordt aangeroepen.

Geef de posities van de velden uit Disciple op bij het veld in Enormail om ze te koppelen

Tags

Tot slot kan je opgeven of contacten moeten worden getagged zodra ze op de lijst komen. Je kunt een algemene tag voor ieder contact opgeven en aangeven of Badges uit Disciple ook als tags moeten worden meegegeven.

Dat was het! Klik op Opslaan om de integratie op te slaan en vanaf nu zullen automatisch je community leden op een lijst in Enormail worden geplaatst.