Outlook en Windows Mail tonen soms strepen in mijn mailing, hoe kan dat?

We beginnen met de conclusie:

Dit is probleem dat zich enkele alleen voordoet in de downloadbare Desktop versie Outlook en Windows Mail probleem in combinatie met de beeldscherm instellingen van Windows van de gebruiker. Dit valt buiten onze macht en kunnen we helaas niet volledig verhelpen. Outlook online (outlook.live.com) kent dit euvel niet evenals alle andere populaire mailprogramma's zoals Gmail, Yahoo, Apple mail, etc.

Toelichting:

Het probleem is dat Outlook soms lijnen plaatst in het ontwerp in de kleur van de achtergrond van de mailing of in de kleur van de achtergrond van een kolom. Het is een bug van Outlook waar je (soms) tegenaan loopt. Het probleem is dat het niet geheel duidelijk is waardoor dit veroorzaakt wordt. Het is trial en error. Bij de ene ontvanger worden bijvoorbeeld de lijnen niet getoond en juist bij de andere wel weer.

Het gebeurt vaak bij mensen die hun desktop vergroot hebben, (je kunt in Windows bijvoorbeeld 125% desktop grootte instellen bij de beeldscherminstellingen). Je kan het probleem soms ook reproduceren door in- en uit te zoomen in je mailing.(CTRL + Muiswiel)

We hebben hier heel veel uren ingestoken om dit op te lossen maar we krijgen het niet goed omdat er veel variabelen meespelen. Hopelijk komt Microsoft met een oplossing.

Een oplossing zou zijn om geen achtergrond kleur te gebruiken voor je mailing en alles op wit te zetten of alle achtergrond kleuren in dezelfde kleur in te stellen. Echter snappen we dat die niet altijd wenselijk is. Let wel: Outlook en Windows Mail geven dus alleen dit probleem icm de instellingen van Windows van de gebruiker. Dus dit is lang niet bij iedereen het geval.

Hieronder 2 (Engelstalige) artikelen die schrijven over dit probleem, het is vrij technisch maar geeft alweer aan hoe ingewikkeld het is.

- https://www.actionrocket.co/email-design-review/white-lines-in-outlook

- https://www.emailonacid.com/blog/article/email-development/how-do-i-get-rid-of-the-lines-in-outlook-emails/