Mailing in de Live Designer opslaan als sjabloon

In Enormail kun je eenvoudig je mailing die je hebt opgemaakt in de Live Designer als sjabloon opslaan indien je deze vaker wilt gebruiken. Je kan een onbeperkt aantal sjablonen aanmaken om te hergebruiken.

Welke elementen bevatten eigenlijk een sjabloon?

• Alle stijldefinities van de tekst, titels, knoppen, linkjes zoals de kleuren, tekstgroottes
  • Een vaste generieke Header
  • Een vaste generieke Footer

Let op: alle tekstblokken en afbeeldingen (behalve de headerafbeelding) worden niet opgeslagen in je sjabloon. Als je de inhoud van een mailing wil hergebruiken moet je de kopiëren functie gebruiken. Hoe dat moet lees je hier: Mailing kopieren en hergebruiken

Je kunt als volgt je mailing als sjabloon opslaan:

1. Ga naar Mailingen en klik op Nieuwe Mailing.
  2. Kies voor type mailing Live Designer.
  3. Klik op het icoontje Open sjabloon editor.
    Mailing opslaan als sjabloon in Enormail
  4. Vink vervolgens aan Opslaan als nieuw sjabloon en geef het sjabloon een naam en klik op Design opslaan.
    Sjabloon opslaan Enormail
  5. Om verder te kunnen werken met dit nieuwe sjabloon moet je deze eerst nog selecteren. Klik op tabblad Sjablonen en selecteer je nieuwe sjabloon.
    Sjabloon selecteren