Mijn mailing geeft een poging tot fraude waarschuwing

Het kan voorkomen dat je ontvangers een waarschuwing te zien krijgen wanneer ze proberen een linkje te openen in je mailing. Deze waarschuwing blokkeert het openen van de link en kan voor de ontvanger behoorlijk verwarrend zijn. 

De waarschuwing wordt veroorzaakt doordat Enormail de linkjes in je mailing vervangt voor zogeheten tracking links. Iedereen die klikt in je mailing wordt eerst via Enormail omgeleid naar de uiteindelijke url van bestemming. Daarmee kunnen wij bijhouden wie op je linkjes klikt en dat zijn natuurlijk waardevolle statistieken.

Helaas gebruiken phising en spammers vaak dezelfde technieken; de link die je aanklikt verwijst niet naar de link zoals deze in de mail staat. Wanneer een ontvanger of een bedrijf strenge regels hebben ingesteld in de spamfilters dan zal hierdoor een waarschuwing worden getoond dat er mogelijk een fraude poging wordt ondernomen. 

Mocht jouw mailing deze meldingen geven bij je ontvangers dan zijn er 2 mogelijk oplossingen die je kunt toepassen:

  1. Zorg ervoor dat alle links in je mailing leesbare teksten bevatten en niet de url waarnaar je verwijst. Bijvoorbeeld: https://enormail.eu wordt dan Bezoek onze website.
  2. Schakel klik statistieken uit op je mailing. Helaas mis je hierdoor wel waardevolle klik statistieken maar de kans dat je mailing waarschuwingen geeft is hierbij uitgesloten.
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?