Hoe kan ik tweestapsverificatie (2FA) aanzetten?

Met tweestapsverificatie (2FA) voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je Enormail account. Tijdens het inloggen heb je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een verificatiecode nodig. Door deze extra laag van beveiliging toe te voegen is de kans op misbruik van je Enormail account door derden een stuk kleiner geworden.

Tweestapsverificatie op Enormail is eenvoudig in gebruik. Na het inloggen op je Enormail account met je gebruikersnaam en wachtwoord wordt om een verificatiecode gevraagd. Deze verificatiecode wordt gegenereerd door de Google Authenticatie app op je mobiele telefoon. Na het correct verifiëren van de code zal het inloggen worden voltooid.

Het aanzetten van tweestapsverificatie doe je als volgt:

Stap 1. Inloggen op je Enormail account en beveiligingsinstelling openen

1. Log in op je Enormail account
  2. Klik rechtsboven op Account
  3. Klik vervolgens op Beveiliging en klik op de knop Tweestapsverificatie aanzetten.
  4. Er opent een nieuw scherm met daarin een QR code. Deze code moet je scannen met de Google Authenticatie app.

Stap 2. Installeer de Google Authenticatie app en scan de QR code

1. Download de Google Authenticatie app voor Android of voor iPhone
  2. Open de Google Authenticatie app op je mobiele telefoon en druk op de Rode cirkel rechtsonderin om Enormail toe te voegen
  3. Kies vervolgens voor Streepjescode scannen
  4. Scan de QR code met de camera van je telefoon, hier na wordt een 6-cijferige code toegevoegd voor Enormail

Stap 3. Voer de verificatiecode in en zet tweestapsverificatie aan

1. Neem de 6-cijferige code over uit je mobiele telefoon (zonder spaties) en voer deze in op het Tweestapsverificatie aanzetten scherm.
  2. Klik vervolgens op Aanzetten om tweestapsverificatie te activeren

Stap 4. Download recovery codes voor noodtoegang

1. Voor het geval dat je je mobiele telefoon verliest of geen toegang hebt tot de Google Authenticatie app kan je een 8-tal recovery codes downloaden. Deze codes kan je ieder éénmalig gebruiken om toegang tot je account te krijgen zonder de verificatiecode te hoeven invoeren.

Dat was het! Tweestapsverificatie is nu actief voor je Enormail account.