Waarom lukt het personaliseren van een mail niet?

Kort antwoord: 

Omdat je een testmailing verstuurt. Als je de daadwerkelijke mailing gaat versturen worden de personalisatie variabelen wel goed getoond.


Lang antwoord:

Als je een testmailing verzendt kan het dat de personaliseer variabelen niet allemaal goed ingevuld worden. Dat kan pas als je daadwerkelijk de mailing gaat sturen naar de contacten uit je mailinglijst. 

Dit komt omdat wij niet alle gegevens voor de personalisatie hebben bij een testmailing, je verzendt tenslotte niet aan een echte inschrijving maar doet een testmailing. Bij het daadwerkelijk verzenden van de mailing zullen deze variabelen wel goed worden ingevuld, want dan pas worden de gegevens opgehaald van de contacten uit je mailinglijst,

Ter informatie:

Bij een testmailing worden altijd de variabelen ingevuld van de Enormail accounteigenaar, jouw eigen gegevens dus. 

Bij een testmailing kan het dus zijn dat enkele variabelen niet goed ingevuld worden, bijvoorbeeld dat in de aanhef bij {%name%} de voor- en achternaam getoond worden, en dat bij {%email%} jouw e-mailadres wordt gebruikt.

Houd er wel rekening mee, als je bijvoorbeeld de variabelen {%name%} en {%lastname%} gebruikt, dat je inderdaad de voornaam en achternaam apart hebt in je contactenlijst. Veel mensen hebben namelijk de volledige naam staan in het voornaam veld.
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er was een probleem om je waardering op te slaan. Probeer het later nog eens.

Geen antwoord op je vraag? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we helpen?